Μπουτάρης: «Για μένα η πολιτική τελείωσε»

Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος φρόντισε να στείλει τις ευχές του στους δημότες της πόλης.

Επίσης σε ερώτηση για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και για ενδεχόμενη στήριξη σε κάποιον από τους υποψηφίους απάντησε ότι «εκτός από τη συναισθηματική συμπάθεια που έχω προς την ομάδα του Πέτρου Λεκάκη δεν είμαι αυτός που θα δώσω οδηγίες. Θα πρέπει να γίνουν συμπράξεις. Για μένα η ανάμειξη με την πολιτική τελείωσε από τότε που ανακοίνωσα που δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος».

Επίσης αναφορικά με τις δύο αναβολές του δημοτικού συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας συμπλήρωσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διοικηθεί έως τις 31 Αυγούστου. «Ο δήμος πρέπει να διοικηθεί. Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε και δεν υπήρχε απαρτία σε δύο συνεδριάσεις είναι εξαιρετικά λυπηρό. Δείχνει ασέβεια προς τους ψηφοφόρους. Η δουλειά του δημοτικού συμβούλου είναι να έρχεται στα δημοτικά συμβούλια ένα απόγευμα κάθε 15 μέρες».

Τέλος διέψευσε οποιαδήποτε στήριξη προς το κόμμα των Ελλήνων Ριζοσπαστών. «Με ενόχλησε διότι δεν έχω καμιά ιδεολογία ή συνάφεια με την πολιτική των Ελλήνων Ριζοσπαστών και λυπάμαι που ο ίδιος ο Σάββας Τσιτουρίδης δέχτηκε να μεταχειρίζονται το όνομά μου».