Γ. Μπουτάρης: «Θα φέρει καλά αποτελέσματα η συμφωνία με τα Σκόπια»

Την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια «θα φέρει καλά αποτελέσματα» εκφράζει ο Γιάννης Μπουτάρης, με δηλώσεις του στους Financial Times.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ωστόσο, προσθέτει πως «πρέπει να εργαστούμε σκληρά με την Αθήνα και τα Σκόπια για να την εφαρμογή της και να αμβλύνουμε τα εθνικιστικά αισθήματα και στις δύο πλευρές».

Τι γράφει η Financial Times για Μπουτάρη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η λονδρέζικη εφημερίδα φιλοξενεί αφιέρωμα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας και βιογραφικά στοιχεία του.

«Εξελέγη το 2011 ως ανεξάρτητος υποψήφιος με στόχο να δώσει νέα πνοή στην κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και να την καταστήσει προορισμό για πολιτισμικό τουρισμό. Για πολλούς ψηφοφόρους, το όραμα του Μπουτάρη διάνοιξε δυνατότητες για μια εσωστρεφή πόλη ταραγμένη από την τοπική εθνικιστική πολιτική», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Ό,τι και αν έχω κάνει, έχει ενοχλήσει κάποιους πολίτες»

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει στην εφημερίδα το Λονδίνου: «Ό,τι κι αν έχω κάνει ως δήμαρχος, έχει ενοχλήσει κάποιους πολίτες. Το σπίτι του Ατατούρκ είναι απλώς ένα παράδειγμα. Κατά τη γνώμη μου, η ιστορία είναι αυτή που έχει σημασία. Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον μιας πόλης χωρίς να γνωρίζεις το παρελθόν της και να μοιράζεσαι την κληρονομιά σου, καλή ή κακή, είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό».