Άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Λίγες ημέρες μετά τη τρίτη βεβήλωσή του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης συνοδευόμενος από μέλη του ΚΕΕΡΦΑ και απλούς πολίτες, άφησαν ένα λουλούδι στο σημείο.

propoli

Τα μέλη της κινητοποίησης πραγματοποίησαν μια σιωπηρή διαμαρτυρία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους βανδαλισμούς και τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

“Για μια κοινωνία που θέλει να είναι ευπρεπής”

«Είναι μια πρωτοβουλία των πολιτών, η οποία είναι απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα της βιαιότητας που ισχύει αυτές τις ημέρες και που είχε σαν κυρίαρχο στοιχείο τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από μια κοινωνία που θέλει να είναι ευπρεπής. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που κάνανε αυτοί οι άνθρωποι» τόνισε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός, Δημήτρης Γουλής που ανέλαβε την πρωτοβουλία γι’ αυτή την κινητοποίηση τόνισε ότι «λόγω της επανειλημμένης βεβήλωσης στο μνημείο του Ολοκαυτώματος πήραμε μια πρωτοβουλία κάποιοι δημοκρατικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης, να οργανώσουμε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία με τον τρόπο μας θα δηλώσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην συνεχή και επανειλημμένη βεβήλωση του μνημείου».

Loading