Έκτακτη συνεδρίαση ΔΣ με θέμα το μετρό

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα την προστασία των αρχαίων και την έγκαιρη ολοκλήρωση του σταθμού Μετρό της Βενιζέλου προτείνει η δημοτική παράταξη “ΠΟΛΗχρωμη Πόλη” με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια. 

Όπως τονίζεται μέσω δελτίου Τύπου, στη συνάντηση αυτή θα πρέπει να κληθούν για να ενημερώσουν αναλυτικά τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες, οι φορείς που συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων όπως Υπουργείο, Αττικό Μετρό, Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρχαιολόγοι κ.α., ώστε να διαμορφωθεί μια τεκμηριωμένη και ενιαία άποψη στην πόλη για το σύνθετο αυτό ζήτημα.
“Δεν πρόσφεραν καλές υπηρεσίες στον πρωθυπουργό όσοι εισηγήθηκαν να πάρει ο ίδιος θέση σε ένα τόσο σύνθετο και εξειδικευμένο ζήτημα, πιστεύοντας πως έτσι θα κλείσει οριστικά το θέμα. Αντίθετα, υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει και πάλι ένας ατέρμονος κύκλος άγονων συζητήσεων και πόλωσης”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

propoli

Στο μεταξύ, σύσκεψη για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης συγκαλεί αύριο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, συνέντευξη Τύπου για το θέμα θα παραχωρήσει την Τετάρτη η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading