INTIME

Διευκρινίσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σποράδες-Βόλο

To Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είναι το αρμόδιο όργανο για τη δρομολόγηση των πλοίων, που δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση.

propoli

Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέροντας ότι το σχετικό αίτημα που υπέβαλαν στις 18 Μαΐου 2018 δύο εταιρείες –η «ΑΧΛΑ Ν.Ε.» και «ΠΙΣΩ ΓΥΑΛΙΑ Ν.Ε.»– για έκτακτη δρομολόγηση των επιβατηγών ταχύπλοων «ΣΟΥΠΕΡΣΠΗΝΤ» και «ΣΟΥΠΕΡΚΑΤ», για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και το Βόλο, εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία.

Προστίθεται, επίσης, ότι το αίτημα αυτό αφορά μόνο την περίοδο τριών μηνών, από 15 Ιουνίου 2018 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναφορικά με ανάλογο αίτημα που είχαν υποβάλει οι δύο εν λόγω εταιρείες στις 20 Μαρτίου για ετήσια δρομολόγηση των δύο πλοίων τους (από 25/05/2018 έως και την 24/05/2019) στη σύνδεση των Κυκλάδων μεταξύ τους και με τον Πειραιά, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο αίτημα συζητήθηκε αρμοδίως στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που συνεδρίασε στις 8 Μαΐου 2018, και το οποίο γνωμοδότησε θετικά για τα δύο δρομολόγια, αλλά με ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά και από τη Σύρο στις 10:00 πμ.

Προσθέτει, επίσης, ότι –μετά την ανάρτηση της γνωμοδότησης του Σ.Α.Σ.– οι εταιρείες δεν απάντησαν ούτε υπέβαλαν άλλο αίτημα σχετικό με τα δρομολόγια στις Κυκλάδες.

Το αίτημα αφορούσε κοινό πρόγραμμα δρομολογίων, με καθημερινή αναχώρηση από τον Πειραιά στις 07:30 προς τα λιμάνια των Κυκλάδων και με άφιξη στο λιμάνι της Σύρου στις 00:30. Εκεί το πλοίο θα διανυκτέρευε, προκειμένου να αναχωρήσει την επομένη από το λιμάνι της Σύρου στις 07:00, με προορισμούς τα λιμάνια των Κυκλάδων και άφιξη στον Πειραιά στις 22:00.

Το αίτημα προέβλεπε τα πλοία να εναλλάσσονται στην εκτέλεση των καθημερινού κοινού προγράμματος δρομολογίων, με το ένα να εκτελεί δρομολόγιο από τον Πειραιά, και την επομένη δρομολόγιο από τη Σύρο – και αντίστροφα το άλλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading