INTIME

Ανεξάρτητα πέντε στελέχη της παράταξης Ταχιάου

Της Μαρίας Βλάχου

propoli

«Παρελθόν» για την παράταξη του Νίκου Ταχιάου αποτελούν οι Ακριτίδου Δήµητρα, Δηµητριάδης Σωκράτης, Ζεϊµπεκης Νικόλαος, Κοσµοπούλου Ιωάννα και Κούπκας Μιχαήλ.

Μία μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ανακοίνωσαν με κοινή τους επιστολή την ανεξαρτητοποίησή τους.

Στην επιστολή τους αναφέρουν πως πήραν την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθούν «ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δήµαρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα να συνδράµουµε στη Διοίκηση του Δήµου Θεσσαλονίκης».

Όπως υπογραμμίζουν: « η απλή αναλογική επέβαλε την προαγωγή συναινέσεων µεταξύ των δυνάµεων των εκλεγµένων συνδυασµών. Δυστυχώς, το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού που µεσολάβησε από τις 2 Ιουνίου µέχρι σήµερα, δε στάθηκε αρκετό για να επιτευχθούν µεταξύ των συνδυασµών οι απαιτούµενες συγκλίσεις ώστε να προκύψει το διοικητικό σχήµα που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Η απλή αναλογική που επιβλήθηκε στους ΟΤΑ µε τον Ν. 4555/2018 (Πρόγραµµα Κλεισθένης) επέβαλε την προαγωγή συναινέσεων µεταξύ των δυνάµεων των εκλεγµένων συνδυασµών. Δυστυχώς, το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού που µεσολάβησε από τις 2 Ιουνίου µέχρι σήµερα, δε στάθηκε αρκετό για να επιτευχθούν µεταξύ των συνδυασµών οι απαιτούµενες συγκλίσεις ώστε να προκύψει το διοικητικό σχήµα που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα ζητήµατα της Θεσσαλονίκης. Η άµεση ανάγκη διοίκησης του δεύτερου µεγαλύτερου δήµου της χώρας µε τα θέµατα που αντιµετωπίζει καθηµερινά, απαιτεί σοβαρότητα και ουσιώδεις συνεργασίες προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του δήµου σε όλα τα επίπεδα. Βούληση µας ήταν και παραµένει η διασφάλιση των ανωτέρω δίχως ταλαντεύσεις. Δέσµευση όλων µας απέναντι στους Θεσσαλονικείς είναι να συμβάλουμε µε κάθε τρόπο και µε όλες µας τις δυνάμεις, ώστε η πόλη µας να γίνεται συνεχώς καλύτερη.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δήµαρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα να συνδράµουµε στη Διοίκηση του Δήµου Θεσσαλονίκης, µε αίσθηση ευθύνης, ανεξαρτητοποιούµαστε από τον συνδυασµό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα-Νίκος Ταχιάος», για το καλό της πόλης και των πολιτών της.

Οι Δηµοτικοί Σύµβουλοι Δήµου Θεσσαλονίκης:

Ακριτίδου Δήµητρα

Δηµητριάδης Σωκράτης

Ζεϊµπεκης Νικόλαος

Κοσµοπούλου Ιωάννα

Κούπκας Μιχαήλ».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι θα συμμετέχουν στη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ειδικότερα ο Μιχαήλ Κούπκας θα είναι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Σωκράτης Δημητριάδης αντιδήμαρχος Πρασίνου, η Δήμητρα Ακριτίδου αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Νίκος Ζειμπέκης εντεταλμένος στην Καθαριότητα και η Ιωάννα Κοσμοπούλου πρόεδρος στην ΚΕΔΗΘ.

 

Loading