Ανησυχία των κατοίκων για το «σκοτεινό» πάρκο της Θέρμης

Του Αντώνη Τσολναρά
Την ανησυχία τους για το πάρκο με την ελλιπή φωταγώγηση δίπλα στην πλατεία της Θέρμης εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής, κάνοντας λόγο για «αμέλεια και ανευθυνότητα» του δήμου.

propoli

Το συγκεκριμένο πάρκο κατασκευάστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και βρίσκεται επί της οδού Αεροπορίας, κοντά σε τζαμί που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας τον 16ο αιώνα.

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής στο «Ρ», στην κατασκευή του, τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά για το φωτισμό του. «Εδώ και μία πενταετία τουλάχιστον, σταμάτησε να υπάρχει φωτισμός. Τα φώτα σταμάτησαν να λειτουργούν. Επίσης το πάρκο σταμάτησε να συντηρείται, καθώς σχεδόν όλα έχουν καταστραφεί και δεν έχουν επιδιορθωθεί», είπε ο Κώστας Παντελάτος, κάτοικος της περιοχής.

Σε έξαρση τα τρία τελευταία χρόνια

Τα τελευταία τρία χρόνια εξαιτίας της έλλειψης φωτισμού, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας, καθώς και η παρουσία χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Κάτοικοι της περιοχής, έχουν συνηθίσει -πια- να γίνονται μάρτυρες σε κρούσματα βίας, εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να προσέχουν για την ασφάλειά τους.

« Όλα αυτά», επισημαίνει ο Κώστας Παντελάτος, «διαδραματίζονται με την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες στο Δήμο για το φωτισμό, αλλά ο Δήμος δεν επιδιόρθωσε το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Πριν από δύο μήνες έστειλα επίσημο e-mail στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Θέρμης. Έλαβα απάντηση εντός δύο εβδομάδων, η οποία έλεγε πως είναι ενημερωμένη για την κατάσταση και έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά. Το μόνο που έμενε, ήταν να έρθει ηλεκτρολόγος για να προχωρήσει τις εργασίες. Πέρασαν δύο μήνες και ακόμη τίποτα. Το πάρκο βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι», συνεχίζει ο Κώστας Παντελάτος.

Όπως διαμηνύει στο «Ρ» ο κάτοικος της Θέρμης, «οι γονείς της γειτονιάς έχουν προβληματιστεί από την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο, προβληματίζονται για το αν η περιοχή είναι κατάλληλη για να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορεί να συμβάλει στη διόρθωση του προβλήματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κατόπιν της δικιά της απραξίας, τη μόνιμη εγκατάστασή της ανομίας».

Loading