Αστυνομικοί λήστεψαν γυναίκες που πωλούσαν λαθραία τσιγάρα

Σε ποινές φυλάκισης 4 και 5 ετών, αντίστοιχα, καταδικάστηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνταν ότι λήστεψαν τρεις γυναίκες που πουλούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

propoli

Οι δυο αστυνομικοί, ένας 46χρονος και ο 51 ετών πρώην συνάδελφός του, υπηρετούσαν στο τότε αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης, ο 46χρονος ομολόγησε ότι αφαίρεσε, από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του, τις τσάντες των γυναικών, που περιείχαν συνολικά 240 ευρώ, ποσό το οποίο -πάντα κατά τον ίδιο – μοιράστηκαν, όπως, επίσης, δύο κινητά τηλέφωνα.

«Ήταν η κακιά στιγμή…»

Ο ίδιος κατηγορούμενος, που είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση, δικαιολόγησε την πράξη του επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα και πως «είχε να πληρώσει εννέα μήνες το λογαριασμό της ΔΕΗ».

«Ήταν η κακιά στιγμή. Το μετάνιωσα και το πλήρωσα ακριβά. Δεν χρησιμοποιήθηκε βία» υποστήριξε στην απολογία του στο δικαστήριο.

Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι τον ενέπλεξε ο 46χρονος, χωρίς να είναι όμως σε θέση να εξηγήσει το γιατί. Να σημειωθεί, ότι η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς είχε προηγηθεί το 2013 η πρωτόδικη καταδίκη τους, όταν τιμωρήθηκαν, κατά περίπτωση, με κάθειρξη 7 και 8 ετών.

 

Loading