Βασίλης Μωυσίδης: «Χρόνια Πολλά ΕΛΛΑΔΑ»

Στη στρατιωτική παρέλαση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης και οι συνεργάτες του, μετά την καθιερωμένη δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, όπου με την παρουσία τους τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ημέρα έναρξης της ένδοξης Ελληνικής Επανάστασης.

propoli

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση, την οποία διεξήγαγαν επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Η 25η Μαρτίου είχε οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του Τουρκικού ζυγού, από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρο Υψηλάντη «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους».

Η ημέρα αυτή, ωστόσο, σηματοδοτεί, επίσης και τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τη χαρμόσυνη, δηλαδή, είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού. «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην» της είπε ο Αρχάγγελος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε ότι «ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του, που άρχισαν την απελευθερωτική επανάσταση του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την κατάκτηση της εθνικής μας πολιτικής Ελευθερίας.

Ο ελληνικός λαός τιμά παράλληλα και την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Ως εκ τούτου, η 25η Μαρτίου δεν είναι μόνο θρησκευτική, αλλά συνάμα και εορτή εθνικής παλιγγενεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έννοιες, όπως “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” συνιστούν θεμελιώδη ιδανικά με διαχρονική ισχύ, τα οποία προβάλλονται όχι μόνο ως σημαντικές αξίες, αλλά κυρίως ως υπονομευόμενες από ποικίλους “εχθρούς” ή και “συνωμότες”.

Τη σήμερον ημέρα και εν είδει οικονομικής, πολιτισμικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, αλλά και κατάπτωσης των ηθικών αξιών, το τρίπτυχο αυτό βρίσκεται σε μια διαρκή και επαίσχυντη λοιδορία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αρχές και αξίες, τις οποίες χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μωυσίδης.

«Γιατί η “πατρίδα” μας πλέον διαμορφώνεται από διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και δεν μπορεί κανείς να χρεώνει σε κανέναν την “ταμπέλα του ακροδεξιού”, καθώς, γύρω από αυτές τις έννοιες είναι πολιτικά αδόκιμο να διαμορφώνονται πολιτικοί ή κομματικοί χρωματισμοί και διαφόρων ειδών πολιτικά παραληρήματα, υπό το πρόσχημα ικανοποίησης κάθε μορφής υποβόσκουσας πατριδοκαπηλίας.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και μέσα από τη συμφωνία των Πρεσπών για ένα μείζον εθνικής σπουδαιότητας ζήτημα, το οποίο έπρεπε να λυθεί μέσω του αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος του ελληνικού λαού να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος για το «κρίσιμο εθνικό θέμα» της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία και αποστολή του είναι η διαφύλαξη της ιστορίας και της παράδοσής του, της θρησκείας και της γλώσσας του, της κουλτούρας και του πολιτισμού του, καθώς χωρίς αυτά θα παύει να υφίσταται ως αυθύπαρκτη ιστορική και εθνική μοναδικότητα και θα καταστεί αποκλειστικό υποχείριο πολιτικών σκοπιμοτήτων με αβέβαιες μελλοντικές συνέπειες.

Θεμέλιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και το τρίπτυχο αυτό είναι το Ευαγγέλιο της εθνικής μας συνοχής, το οποίο είναι βαθιά ριζωμένο στο DNA του Έλληνα. “Χρόνια Πολλά ΕΛΛΑΔΑ“ κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης.

Loading