ΒΕΘ: «Να βρεθεί λύση για τα πασαλάκια στη Λεωφόρο Στρατού»

Με επιστολή του στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) ζητά να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα πασαλάκια στη Λεωφόρο Στρατού, το οποίο επηρεάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

propoli

Το ΒΕΘ έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών τόσο από επιχειρήσεις που εδρεύουν επί της Λεωφόρου Στρατού, όσο και από το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας».

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως καταστήματα που λειτουργούν στην εν λόγω οδό –εμπορικά και βιοτεχνικά – έχουν αποστείλει εξώδικη δήλωση προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ, Έλσα Κουκουμέρια, «η τοποθέτηση των  διαχωριστικών οριοδεικτών, μετά από απόφαση της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου, έγινε χωρίς καμία μελέτη και χωρίς πρόβλεψη χώρων φορτοεκφόρτωσης. Στη Λεωφόρο Στρατού λειτουργούν βιοτεχνικά αρτοποιεία, των οποίων η τροφοδοσία είναι αδύνατη».

Σύμφωνα με την ίδια, «τα σακιά των αλεύρων –βάρους 25 κιλών το καθένα- δεν μπορούν να εκφορτωθούν κοντά στα καταστήματα και τα φορτηγά των προμηθευτών δεν δύνανται, λόγω όγκου, να εκμεταλλευτούν τις παράπλευρες οδούς, καθώς δεν χωρούν να εισέλθουν σε αυτές».

Η επιστολή του ΒΕΘ σε Μπουτάρη για τα πασαλάκια

«Ως πολίτες αλλά και ως επιχειρηματίες είμαστε αναφανδόν υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και υπέρ κάθε μέτρου που λαμβάνεται από το δήμο προς την κατεύθυνση αυτή. Συμφωνούμε λοιπόν πως η τοποθέτηση των διαχωριστικών οριοδεικτών λειτουργεί θετικά ως προς τη λειτουργία της λεωφορειολωρίδας και της απομάκρυνσης των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, άρα και της γρηγορότερης και ευκολότερης μετακίνησης των πολιτών», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του το Επιμελητήριο.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, ωστόσο, η εξέλιξη αυτή «δημιουργεί προβλήματα στα καταστήματα της περιοχής και ιδιαίτερα στα αρτοποιεία που εδρεύουν επί της Λεωφόρου Στρατού. Δεν ζητούμε την κατάργηση του μέτρου. Ζητούμε όμως να ληφθεί πρόνοια από το δήμο για την ισονομία και την νομότυπη λειτουργία των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην περιοχή και κατέχουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας».

Παράλληλα, το ΒΕΘ σημειώνει ότι «η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι γνωστό ότι είναι πολύ δύσκολη για τις επιχειρήσεις που επιβίωσαν στη χειμαζόμενη οικονομία της περιοχής μας» και καταλήγει αναφέροντας: «αναμένουμε ο δήμος να ανταποκριθεί θετικά και να προτείνει την ενδεδειγμένη λύση ώστε και οι λεωφορειολωρίδες να λειτουργήσουν άψογα, αλλά και οι επιχειρήσεις να διευκολυνθούν στη νόμιμη λειτουργία τους κάτι που δεν έχει προβλεφθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου».

Loading