«Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ»: Το Προσωπικό του Ομίλου εκθέτει τις δημιουργίες του

Το προσωπικό του ΟΤΕ εκθέτει τις δημιουργίες του

Του Αντώνη Τσολναρά

propoli
Οι «Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ» είναι ακόμη μία πολιτιστική δράση της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Νομού Θεσσαλονίκης, όπου οι κάτοικοι της πόλης -και όχι μόνο- αξίζει να επισκεφτούν.

Και αυτό γιατί, οι 16 φωτογράφοι που συμμετείχαν στα μαθήματα φωτογραφίας της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού Ομίλου ΟΤΕ Νομού Θεσσαλονίκης, θα εκθέσουν στη βιτρίνα της επιχείρησης στην Καρόλου Ντηλ, φωτογραφίες από τα αγαπημένα τους τοπία, προσωπικές στιγμές, selfies, ακόμη και από ταξιδωτικές διαδρομές.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Ομίλου ΟΤΕ Νομού Θεσσαλονίκης –μαζί με τις οικογένειές τους– δραστηριοποιούνται αδιαλείπτως σε πολλές και ετερόκλητες εκφάνσεις του πολιτισμικού γίγνεσθαι μέσα από εκδηλώσεις, δράσεις, λειτουργία τράπεζας αίματος, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών, δημιουργία χορωδίας / θεσμοθέτηση ετήσιου χορωδιακού φεστιβάλ, τμήματα επιμόρφωσης και κατάρτισης, ομάδες θεάτρου / φωτογραφίας / χορών / εικαστικών / παραδοσιακών μουσικών οργάνων / αθλημάτων.

Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης και τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης στηρίζουν ουσιαστικά και ενεργά κάθε νέο βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξή της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου στην περιοχή συμβάλλει ενεργά στην παραγωγή αξιόλογου έργου τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και εκτός αυτής –σε επίπεδο πολιτιστικό, κοινωνικό, πνευματικό.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται συνεργασίες και συνέργειες με θεσμικούς και μη φορείς, ιδρύματα, μουσεία, ινστιτούτα, συλλόγους, σωματεία καλλιεργώντας έτσι μια άτυπη εξωστρέφεια του Ομίλου προς την κοινωνία, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Η έκθεση «Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ» όπου ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου, οι 16 από τους συμμετέχοντες φωτογράφους εκθέτουν –σε ασπρόμαυρο φόντο ή σε πολύχρωμη παλέτα– προσωπικές τους στιγμές, εικόνες αστικής καθημερινότητας, selfies, τοπία, αγαπημένα «κλικ» από ταξιδιωτικές διαδρομές τους. Αλφαβητικά συμμετέχουν με έργα τους οι: Αντώνης Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Γιώργος Δούκας, Μάριος Θεοδουλίδης, Μιχάλης Καπετανικόλας, Τούλα Καρβουνιάρη, Χρυσάνθη Καριοφύλλη, Στέλλα Λογιοτάτου, Έφη Μαραντίδου, Αναστασία Μελετίδου, Δημήτρης Μπαλτζής, Σταματία Πιτούλη, Ράνια Σιγκ, Μαρία Σταμπουλή, Γιώργος Συρίγος, Χριστίνα Τσατσού.

«Ο Όμιλος επιλέγει να δημιουργήσει μοναδικά πράγματα»

Μιλώντας στο Politik.gr, η Cultural Manager / Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτισμικής Πολιτικής ΑΠΘ Στέλλα Τσιαρβούλα, εξήγησε ότι οι «Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ», είναι «χώρος που έχει παραχωρήσει ο Όμιλος για ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη στήριξη δράσεων πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια. Αντί να τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο marketing/προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, επιλέγει να κάνει πράγματα μοναδικά σε αυτόν πάντα με τη φροντίδα του Γιάννη Αργυριάδη (υπάλληλος ΟΤΕ -επιμελητής ΒΙΤΡΙΝΩΝ).

Σημειώνεται επίσης πως το 2019, για πρώτη φορά στη Λέσχη, λειτούργησε κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας, δύο τμημάτων στα οποία εκπαιδευτές ήταν ο Βασίλης Βαρσακέλης και ο Δημήτρης Μπουργιώτης. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου, διοργανώθηκε διαγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων υπαλλήλων. Οι 2 νικητές που ανεδείχθησαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Ομίλου ΟΤΕ, παρέλαβαν ως δώρο από μία φωτογραφική μηχανή.

Loading