Πατουλίδου: κουζίνα της Θεσσαλονίκης κέρδισε. «Έκλεψαν» τις εντυπώσεις οι συνταγές της Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο, από…. Πατουλίδου: κουζίνα της Θεσσαλονίκης κέρδισε. «Έκλεψαν» τις εντυπώσεις οι συνταγές της Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο, από…. ροη
«Έκλεψαν» τις εντυπώσεις οι συνταγές της Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο, από το περιοδικό National Geographic Traveler.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη γαστρονομία της πόλης συμμετέχοντας στα master classes της ελληνικής μαγειρικής, που επιμελήθηκε το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου- Ιρλανδίας για το National Geographic Food Festival και ο Θεσσαλονικιός chef και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης και άλλοι γνωστοί σεφ και πρόσωπα του χώρου.
Καταγοήτευσε το «ποτό της Αφροδίτης»
«Πέρα από τη μνήμη που δημιουργεί η γεύση είναι και ο τρόπος που παρουσιάζεται ένα προϊόν», ανέφερε η κ. Πατουλίδου. «Οι χάρτες και το ενημερωτικό υλικό που είχαμε στη διάθεσή μας έγιναν ανάρπαστα, ενώ το «ποτό της Αφροδίτης», όπως ονόμασαν οι σεφ ένα ιδιαίτερο ρόφημα με μέλι, λεμόνι, καρπούζι και τσίπουρο καταγοήτευσε όσους το δοκίμασαν», σημείωσε η πρόεδρος του ΟΤΘ.
Παράλληλα παρουσιάστηκε «το μενού του Αριστοτέλη» με στόχο την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμό τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των δημοφιλών περιοχών της Χαλκιδικής.
Εθνικοί οργανισμοί και διάσημοι σεφ στο Φεστιβάλ
Σημειώνεται ότι στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας (είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης) της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϊλάνδης κ.ά. Επίσης, έλαβαν μέρος οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo.