Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/κης: Καινοτομία, ποικιλομορφία και συνεργασίες

Παρουσιάστηκε το ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης για το έτος 2018, το οποίο κινείται σε τρεις άξονες: της καινοτομίας, της ποικιλομορφίας και των συνεργασιών.

propoli

«Καινοτομούμε, με την κατασκευή μπροστά στο Ινστιτούτο, ενός υπερυψωμένου χώρου αναψυχής, καινοτομούμε με τη νέα μας ιστοσελίδα, με ανανεωμένο πρόγραμμα μαθημάτων, με τη νέα κάρτα μέλους για φίλους του Ινστιτούτου που θα δίνει πρόσβαση στις υπηρεσίες μας και με ειδική προσφορά και εκπτώσεις από τριάντα συνεργάτες στην πόλη (πολιτιστικοί οργανισμοί, καταστήματα, εστιατόρια, καφέ)» επισημαίνεται από τη διοίκηση του Ινστιτούτου.

Στις σελίδες του προγράμματος περιλαμβάνονται ποικίλες εκδηλώσεις: μουσικής, λογοτεχνίας, αθλητισμού, γαστρονομίας, ζωγραφικής, ελληνογαλλικών συζητήσεων, μόδας, κόμικς, πανεπιστημιακών σπουδών στη Γαλλία, Ιστορίας, κινηματογράφου, έρευνας κοινωνικών επιστημών. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους της πόλης.

Όπως τονίζεται, ανανεώνονται παλιές και δημιουργούνται νέες συνεργασίες προκειμένου να συνδεθούν οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου με αυτές που πραγματοποιούν οι κύριοι πολιτιστικοί φορείς της πόλης, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει προσεχώς το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης:

– 29 Σεπτεμβρίου, στο νεκροταφείο Zέιτενλικ, εκδήλωση για την επέτειο της εκατονταετηρίδας από την υπογραφή της ανακωχής της Θεσσαλονίκης.

– 26 και 27 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η ίδρυση του διαπανεπιστημιακού ελληνογαλλικού Ερευνητικού Κέντρου με την επωνυμία «CREABALK» που θα προωθεί την έρευνα, την καλλιτεχνική δημιουργία και την ακαδημαϊκή επιμόρφωση γύρω από την έννοια της «πόλης-εργαστήριο» που θα εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη.

Loading