INTIME

Δημ. Παπαδημούλης: «Τους Σαλβίνι τούς γεννάνε οι Σόιμπλε»

«Η διαφθορά την Ευρώπη είναι μια διαχρονική πηγή κοινωνικών ανισοτήτων» ανέφερε στην εισήγησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) Στέλιος Κούλογλου, στις εργασίες της GUE/NGL στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Ο κ. Κούλογλου επεσήμανε ακόμη την ανάγκη προστασίας και υποστήριξης των «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», που αποκαλύπτουν πρακτικές διαφθοράς όταν τις εντοπίζουν, βιώνοντας μάλιστα, αντί «αποδοχής», ένα πολύ μεγάλο «προσωπικό και οικογενειακό» κόστος.

«Η διαφθορά είναι μια διαχρονική πηγή κοινωνικών ανισοτήτων. Και είναι και βασική αιτία για την άνοδο της εγκληματικότητας» είπε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Και στην ΕΕ είχαμε τις δολοφονίες δύο δημοσιογράφων μέσα στην ΕΕ. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Τα σκάνδαλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χάρη και στη δράση των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος».

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Στα αίτια που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την ενδυνάμωση της Αριστεράς στη Βουλγαρία και τη Σερβία, αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την αύξηση των ακροδεξιών σχημάτων και αντιλήψεων στη ΝΑ Ευρώπη.

«Μόνο μια Αριστερά που θα κόψει τους δεσμούς της με τις γκρίζες σελίδες του δογματισμού, που δε θα αναπαράγει νέες νομενκλατούρες, δε θα υποκύπτει στη διαφθορά και θα προτάσσει λύσεις για τη δραστική μείωση της φτώχειας και των εισοδηματικών ανισοτήτων, μπορεί να κερδίσει έδαφος και να πείσει τους λαούς των Βαλκανίων ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε και στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε η GUE/NGL στη Σόφια, σκύβοντας πάνω στις αιτίες της τεράστιας κοινωνικής ανισότητας και των εκτεταμένων φαινομένων διαφθοράς» δήλωσε η κ. Κούνεβα.

Κώστας Χρυσόγονος

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της GUE/NGL Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε ότι είναι μια πόλη που έχει πληγεί από την «τάση αποβιομηχάνισης που παρατηρείται γενικότερα στην ελληνική οικονομία» και ότι «η πόλη πρέπει να εκμεταλλευτεί την πολιτιστική της κληρονομιά πολλών αιώνων και το ιστορικό της παρελθόν της πολυπολιτισμικότητας, για να αναδειχθεί σε έναν ακόμη πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό».

Δημήτρης Παπαδημούλης

«Τους Σαλβίνι τούς γεννάνε οι Σόιμπλε» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, και τόνισε ότι με εξαίρεση την Ισπανία «η ΕΕ δε βαδίζει καλά».

«Βιώνουμε σποραδικές θετικές εξελίξεις, όπως στην Ισπανία με την πτώση, επιτέλους, της διεφθαρμένης δεξιάς κυβέρνησης Ραχόι, αλλά κυρίως αρνητικές τάσεις γιατί η εμμονή σε μια γερμανοκρατούμενη-νεοφιλελεύθερη Ευρώπη φουσκώνει τα πανιά στο λαϊκισμό της άκρας δεξιάς. Τους Σαλβίνι τούς γεννάνε οι Σόιμπλε» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, στο περιθώριο πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες (Τρίτη 5 Ιουνίου 2018) βράδυ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις στην Αριστερά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading