Δυναμική παρουσία των τριών ομίλων των ΕΛΤΑ στη ΔΕΘ

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε για μια 18χρονη Ελληνίδα που ζει στην Αγγλία ο φάκελος που παρέλαβε από τα ΕΛΤΑ, πριν λίγο καιρό με το ταχυδρομείο. Μέσα του βρισκόταν τα γραμματόσημα που είχε παραγγείλει η μητέρα της, στέλνοντας τη φωτογραφία της κόρης της ώστε να τυπωθεί πάνω σε αυτά. Το πρωτότυπο δώρο γενεθλίων ενθουσίασε την 18χρονη και της φίλες της και τα θετικά μηνύματα έφτασαν μέχρι τη Διεύθυνση Φιλοτελισμού του ομίλου.

Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα “ELTA My Stamp” είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας των ΕΛΤΑ, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει πόσα γραμματόσημα επιθυμεί να αποκτήσει, συμπληρώνοντας, παράλληλα, μια απλή ηλεκτρονική φόρμα και την διεύθυνσή του. Τα γραμματόσημα που εκτυπώνονται από τα ΕΛΤΑ αποστέλλονται ταχυδρομικά και σε ορισμένες περιπτώσεις διατίθενται ακόμη και δωρεάν.

propoli

Στο μεταξύ, μετά από την πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας στην περσινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αυτή επιστρέφει δυναμικά και στη φετινή 84η διοργάνωση με το σύνθημα “έλα και γίνε γραμματόσημο”, καθώς σε ειδικό stand στο περίπτερο 12, οι επισκέπτες της Έκθεσης έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν το προσωπικό τους γραμματόσημο. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φωτογραφηθούν επί τόπου και λίγο αργότερα να το παραλάβουν. Στην εφαρμογή υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από θεματικές για να προσαρμοστεί η φωτογραφία, όπως προσωπικά ή εταιρικά θέματα, θέματα αθλητικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, για το γάμο και τη βάφτιση, την οικογένεια, την αγαπημένη ομάδα ή κάποιο ταξίδι.

Την ίδια ώρα, πλήθος επισκεπτών της ΔΕΘ ενημερώνεται από τον ειδικό χώρο των ΕΛΤΑ στο Περίπτερο 15 για τις δραστηριότητες των τριών του ομίλων, των ΕΛΤΑ Courier, ΕΛΤΑ Ενέργεια και ΚΕΚ ΕΛΤΑ. Για πρώτη φορά όλες οι θυγατρικές των ΕΛΤΑ  έχουν κοινή παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ενώ προβάλλονται ιδιαίτερα οι πρωτοποριακές εφαρμογές των ομίλων που είναι προσανατολισμένες στην ψηφιακή εποχή.

Οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ

Σε ό,τι αφορά την κατ΄ εξοχήν δραστηριότητα των ΕΛΤΑ παρουσιάζονται οι υπηρεσίες επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων, εξειδικευμένης ταχυδρομικής εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών, mail marketing, εκτελωνισμού, αποστολής φαρμάκων στο σπίτι, διανομής εφημερίδων και περιοδικών, καθώς επίσης και χρηματοοικονοικές υπηρεσίες και  προϊόντα, όπως εξόφληση λογαριασμών και οφειλών, πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων, μεταφορές χρημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό και έκδοση εργοσήμου. Τη λίστα των υπηρεσιών “συμπληρώνουν” τα φιλοτελικά προϊόντα με σειρές γραμματοσήμων, συλλεκτικές εκδόσεις, μετάλλια, νομίσματα, επιχειρηματικά δώρα κ.α. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, οι επισκέπτες του περιπτέρου στη ΔΕΘ παραλαμβάνουν ένα ειδικό κλειδί με το οποίο ανοίγουν κάποια από τις θυρίδες που είναι εγκατεστημένες στο χώρο και κερδίζουν φιλοτελικά δώρα.

Ανταγωνιστικά προγράμματα από τα ΕΛΤΑ Ενέργεια

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι των ΕΛΤΑ Ενέργεια ενημερώνουν τους επισκέπτες της ΔΕΘ για τα ανταγωνιστικά τους προγράμματα που υπόσχονται οικονομικό όφελος έως και 20% έναντι των χρεώσεων που ισχύουν στον τιμοκατάλογο του βασικού προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Η θυγατρική βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της και τα προγράμματά της αφορούν οικίες και επιχειρήσεις.

Τριάντα τρία χρόνια παρουσία των ΕΛΤΑ Courier

Τα 33 χρόνια της παρουσίας τους παρουσιάζουν τα ΕΛΤΑ Courier που έχουν στο ενεργητικό τους 14.663.000 διακινηθέντα αντικείμενα το 2018 στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ διαθέτουν 800 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα και 500.000 σε όλο τον κόσμο, πιστοποιήσεις ISO καθώς και πιστοποιήσεις στη μεταφορά και διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Καταλαμβάνουν, άλλωστε, την τρίτη θέση στην αγορά ταχυμεταφορών με 17,5% μερίδιο αγοράς  ενώ για 14 χρόνια είναι ο μοναδικός πάροχος υπηρεσιών ταχυμεταφοράς του απαιτητικού έργου των πανελλαδικών εξετάσεων.

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΕΚ ΕΛΤΑ

Σε ό,τι αφορά το ΚΕΚ ΕΛΤΑ, η θυγατρική ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από είκοσι χρόνια προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μέχρι πριν τρία χρόνια εξυπηρετούσε τις ανάγκες των 6.500 υπαλλήλων του ομίλου των ΕΛΤΑ και των ταχυμεταφορών ενώ τότε ξεκίνησε να εκπαιδεύει υπαλλήλους άλλων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Έχει κάνει στρατηγικές συνεργασίες με αρκετούς οργανισμούς και φορείς όπως η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΣΕ , το υπουργείο Μεταφορών, το ΤΣΜΕΔΕ και έχει καταρτίσει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του εκάστοτε φορέα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται σεμινάρια για τον γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων, την οικολογική οδήγηση, την ανακύκλωση, το νόμο 4412 που αφορά στα έργα και τους διαγωνισμούς, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τις πρώτες βοήθειες στο χώρο εργασίας, την εξοικείωση με τις έξυπνες τεχνολογίες και το διαδίκτυο και θέματα ασφάλειας σε κρίσιμες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες από όλη την Ευρώπη.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading