ΕΒΕΘ: Προτείνει κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος

Επιστολή με την οποία προτείνει τη σταδιακή κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων, με πρώτο βήμα τη μείωσή του στο 80% του ποσού που καταβάλλεται σήμερα, απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

propoli

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέστειλε το ΕΒΕΘ και την υπογράφει ο Α’ αντιπρόεδρός του, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- ότι “η προκαταβολή φόρου αποτελεί ένα δυσβάστακτο βάρος που περιορίζει ή και αναστέλλει τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων της χώρας μας”.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται “η σταδιακή κατάργηση, με σαφές χρονοδιάγραμμα, της προκαταβολής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, με πρώτο βήμα τη μείωσή της, για το επόμενο έτος, στο 80% του ποσού που προβλέπεται σήμερα και με εφαρμογή από τις 31 Αυγούστου 2019”.

Στην επιστολή διατυπώνεται η ελπίδα, οι αποδέκτες της επιστολής να ικανοποιήσουν “το δίκαιο αυτό αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην πατρίδα μας”.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading