Εγκαινιάστηκε η 5η ΤΟΜΥ, μέσα στο Ψυχιατρείο Σταυρούπολης

Την έναρξη της λειτουργίας της 5ης ΤΟΜΥ στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, που υπάγεται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ, εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος. Η λειτουργία της 5η ΤΟΜΥ ξεκίνησε πριν δύο μήνες, αλλά εδώ και μία εβδομάδα λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση και έχουν εγγραφεί περίπου 300 πολίτες.

propoli

«Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι σημαντικά. Μένουν πάρα πολλά να γίνουν ακόμα. Μέσα σε αυτήν τη βδομάδα πιθανότατα θα έχουμε την επαναπροκήρυξη των θέσεων γιατρών για τις υπόλοιπες ΤΟΜΥ που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν λόγω μη διαθεσιμότητας γιατρών. Πάντως είναι πάρα πολύ δύσκολο στοίχημα και το αν θα κερδηθεί θα εξαρτηθεί από το ίδιο τους το προσωπικό» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος ευχαρίστησε το δήμο Παύλο Μελά και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος Δήμος ο οποίος προσέφερε τόσο μεγάλη βοήθεια στο δημόσιο σύστημα υγείας παραχωρώντας τέσσερις χώρους για τη δημιουργία ισάριθμων ΤΟΜΥ. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είναι υλοποιήσιμος ο στόχος για τη δημιουργία 90 ΤΟΜΥ φέτος, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τέλος, τόνισε ότι με την αγαστή συνεργασία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Τοπικών Ιατρείων, των Περιφερειακών Ιατρείων και των ΤΟΜΥ, θα βοηθηθούν οι πολίτες που προσέρχονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο θα είναι αξιόπιστο ποσοτικά και ποιοτικά.

«Καθήκον της πολιτείας είναι να προσφέρει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον τομέα της πρόληψης αλλά και της θεραπείας. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, και με την κρίση, το δικαίωμα αυτό της Δημόσιας Υγείας των πολιτών υποχώρησε λίγο υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Νομίζω ότι με αυτό το πρόγραμμα των Τοπικών Μονάδων Υγείας η δημόσια υγεία, η δωρεάν υγεία, επανέρχεται και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» ανέφερε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading