INTIME

Εκδήλωση με θέμα το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Eπιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Νομικά Ζητήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά το δημοψήφισμα» διοργανώνουν η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

propoli

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 5/10/2018, στις 17:30 στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace». Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι κ.κ Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ευστάθιος Κουτσοχήνας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Στυλιανός Μαυρίδης, Α’ Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ποιοι θα αναπτύξουν το θέμα

Το θέμα θα αναπτύξουν έγκριτοι επιστήμονες όπως οι κ.κ Παρούλα – Νάσκου Περράκη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο εισήγησης: «Η Συμφωνία των Πρεσπών μία Γενική Προσέγγιση», Άγγελος Γιόκαρης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Ε.Κ.Π.Α., με τίτλο εισήγησης: «Το όνομα του Κράτους κατά το Διεθνές Δίκαιο», Ευστάθιος Κουτσοχήνας, Δρ.Ν Δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τίτλο εισήγησης: «Η Επίδραση της συμφωνίας στα δικαιώματα επί σημάτων και γενικότερα διακριτικών γνωρισμάτων, που περιέχουν τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγα του», Ζωή Παπασιώπη – Πασιά, Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., με τίτλο εισήγησης: «Ζητήματα Ιθαγένειας», Αντώνιος Μπρεδήμας, Ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο εισήγησης: «Η Μακεδονική εκνότητα» και Σταύρος Λυγερός, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, με τίτλο εισήγησης:«Συμφωνία των Πρεσπών: Μία αμφιλεγόμενη Διαπραγμάτευση» Παρεμβάσεις θα κάνουν οι κ.κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος, Μόνιμος Λέκτορας Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και Δημήτριος Καραμήτσος, Καθηγητής Α.Π.Θ., συγγραφέας.

Το ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης θα έχει ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας & Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Loading