Εκδήλωση ΝΟΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το σεισμό του 1978

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 40 χρόνια που πέρασαν από τον καταστροφικό σεισμό του 1978 στην Θεσσαλονίκη.

propoli

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της κ. Θοδωρή Μητράκα, το Δ.Σ της Νομαρχιακής και υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης και φιλοξενήθηκε στα Κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να παρουσιάσει στοιχεία και να εγείρει προβληματισμό, σχετικά με το εάν και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφικά φαινόμενα σήμερα.

Τον σκοπό αυτό εκπλήρωσαν οι κύριοι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με βάση της ιδιότητας τους, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Γυφτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Ανατολικού Τομέα ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Θοδωρής Μητράκας, καθώς και οι κύριοι Δημήτρης Δημητριάδης (τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης) και Χρήστος Κοσκινάς (τ. Βουλευτής, τ. Υπουργός), οι οποίοι μοιράστηκαν από το βήμα τις εμπειρίες τους με τους παρευρισκόμενους.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης (Διευθυντής Α.Δ.Π.Π.), η κ. Πηνελόπη Ράλλη (μέλος της διαρκούς Ομάδας Εργασίας ΤΕΕ/ΤΚΜ αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών  καταστροφών στο φυσικό και αστικό περιβάλλον) και ο κ. Κωνσταντίνος Φεζούδης (Πρόεδρος Ο.ΔΙ.Κ.), οι οποίοι μετά από έναν απολογισμό της πρώτης μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας σε μεγάλο αστικό κέντρο στην Ελλάδα, ο οποιος έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με 6,5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, προχώρησαν σε εκτιμήσεις και επεσήμαναν την ανάγκη της Θεσσαλονίκης για προσεισμικές βελτιώσεις, οι οποίες βέβαια προϋποθέτουν συνεργασία μεταξύ των φορέων και πρωτοβουλία της πολιτείας για  πολιτική προστασία.

Κλείνοντας πραγματοποιήθηκε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από μέλη της Ο.ΔΙ.Κ.

Loading