Επέστρεψε Θεσσαλονίκη για προληπτικό έλεγχο αεροπλάνο της Ellinair

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας στις 6:45 το απόγευμα, αεροσκάφος της Ellinair αναχώρησε για το Κίεβο. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες μετά για προληπτικό έλεγχο.

propoli

Η πτήση απογειώθηκε κανονικά στις 10:55 τοπική ώρα και έπειτα από λίγα λεπτά, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να γίνει προληπτικός έλεγχος στο σύστημα συμπίεσης της καμπίνας των επιβατών.

Η ανακοίνωση της Ellinair σημειώνει ότι «το αεροπλάνο προσγειώθηκε ομαλά και με απόλυτη ασφάλεια έπειτα από πτήση τριάντα ενός λεπτών. Δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος και άπαντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους».

Άμεση η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά το αίτημα για έκτακτη προσγείωση του αεροπλάνου, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και ενεργοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του αεροδρομίου.

Ο μηχανισμός του αεροδρομίου ενεργοποιήθηκε όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, παρ’ όλα αυτά το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα, ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Ο κ. Παπάζογλου σημείωσε πως «το Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του αεροδρομίου “Μακεδονία”, το οποίο σημαίνει ότι μπαίνουν σε κατάσταση αναμονής η Πυροσβεστική και ασθενοφόρα».  Διευκρίνισε πάντως ότι δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια ενέργεια καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά.

Loading