ΙΝΤΙΜΕ

Επεισόδια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πΓΔΜ

Ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πΓΔΜ.

propoli

Αν και η εκδήλωση άλλαξε τοποθεσία προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις, εν τέλει δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στη νότια πύλη της ΔΕΘ προκειμένου να εκφράσουν την αντίδραση τους στη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να εισέλθει στο συνεδριακό χώρο και βρέθηκε αντιμέτωπηι με τα ΜΑΤ, που δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι  αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Επίθεση κατά του βουλευτή Τρ. Μηταφίδη

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, εναντίον του οποίου οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «καθοδηγούμενες αντιδράσεις από τους φασίστες της πόλης», ενώ τόνισε: «Δεν θα ξαναγίνει η Τούμπα του Γιοσμά, του Κοτζαμάνη και της Καρφίτσας. Αυτά τελείωσαν». «Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο λογικής», επεσήμανε καταλήγοντας.

Δρακόντεια μέτρα έξω από το Βελλίδειο

Έντονη ήταν η αστυνομική δύναμη που συγκεντρώθηκε έξω από το Βελλίδειο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης «Μακεδονικό: τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια» άλλαξε την τελευταία στιγμή σήμερα και αποφασίστηκε η μεταφορά του από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας  στο Βελλίδειο υπό το φόβο αντιδράσεων, από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ Τούμπας και άλλους φορείς που καλούσαν σε διαμαρτυρία κατά της εκδήλωσης.

Loading