Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» αντιδρά στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

Την αντίθεσή της στην απόφαση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να πεζοδρομηθεί η οδός Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι κάτω από την Τσιμισκή έως και τη Λεωφόρο Νίκης, εκφράζει η δημοτική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης, «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μέσω ανακοίνωσης χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την ενέργεια του απερχόμενου δημάρχου Μπουτάρη, λίγες μέρες πριν την αντικατάσταση του, να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης της πεζοδρόμησης τού (κρίσιμου για τη κυκλοφορία) οδικού άξονα Αχειροποιήτου – Αγίας Σοφίας».

propoli

Προσθέτει δε πως «όπως φαίνεται από δημόσιες δηλώσεις, η πλειοψηφία του νέου δημοτικού συμβουλίου τάσσεται ενάντια στη σύμβαση αυτή, αλλά καλείται να τη διαχειριστεί».

Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται πως η δημοτική παράταξη δεν είναι γενικά αντίθετη σε «πεζοδρομήσεις, αλλά σε εκείνες (και είναι πολλές) που γίνονται χωρίς καμιά σοβαρή ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, χειροτερεύοντας τελικά, αντί να βελτιώνει το κυκλοφοριακό της πόλης, στις συνθήκες στάθμευσης των κατοίκων του κέντρου».

Αναφέρεται ακόμη πως, εξαιτίας της συγκεκριμένης πεζοδρόμησης, ο «δήμος επιβαρύνεται με ένα ακόμα δυσβάστακτο δάνειο, για τη χρηματοδότηση του έργου, που θα πληρώσουν οι δημότες, αλλά θα ωφεληθούν οι ελάχιστοι επιχειρηματίες, που θα αποκτήσουν προνομιούχα εμπορική στέγη στον πεζόδρομο».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading