Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά μουσικής για τη σύλληψη μουσικού δρόμου

Διαμαρτυρία για την προσαγωγή για επαιτεία μουσικού, που έπαιζε μουσική στον δρόμο στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους, ο Σύλλογος Μουσικών Βόρειας Ελλάδας (ΣΜΒΕ).

propoli

Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου, στη διαμαρτυρία καλούνται όλοι οι μουσικοί με τα μουσικά όργανά τους.

«Δεν της αρμόζει της Θεσσαλονίκης και της ιστορίας της, αυτό το “κυνήγι των μαγισσών”, φτάνει αυτή η ιστορία, αυτός ο νόμος (περί επαιτείας) πρέπει να γκρεμιστεί πάραυτα» δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τραγουδιστής Δημήτρης Ζερβουδάκης, για την προσαγωγή της νεαρής μουσικού στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.
«Ο Σύλλογος Μουσικών, έχει καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία πρωτοδικών και αύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία στο σημείο που έγινε το περιστατικό. Είμαστε στο πλευρό των μουσικών του δρόμου γιατί είναι η χαρά της πόλης μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας Πέτρος Καράλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία διέψευσε αναρτήσεις ιστοσελίδων, σχετικά με σύλληψη και υποβολή μήνυσης σε βάρος της μουσικού για επαιτεία. Στην ανακοίνωση διευκρινιζόταν ότι πραγματοποιήθηκε «μόνο προσαγωγή σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα».

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Τι απαντά η αστυνομία για τη σύλληψη πλανόδιας μουσικού

 

Loading