ΙΝΤΙΜΕ

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εορτασμών της 45ης εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

propoli

Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74, της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του ΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Ενότητας, όπως επίσης εκπρόσωποι συνδικάτων, ομοσπονδιών, σωματείων εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών, μαθητών κ.ά.

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων από τον χώρο της Αριστεράς προσπάθησαν να εμποδίσουν κάποιες αντιπροσωπείες να καταθέσουν στεφάνια και σημειώθηκε φραστική αντιπαράθεση. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που κατάφεραν όμως λίγο αργότερα να πλησιάσουν στο σημείο.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί, άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονται στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς φοιτητές της εξέγερσης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν μετά τις 5 το απόγευμα με τις καθιερωμένες πορείες προς το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading