Θεσσαλονίκη: Μνημείο στους Πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον (vd)

Επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου των 56 Πεσόντων Πυροσβεστών που από το 1911 έως το 2017 έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων του Γραφείου Συντονιστή Επιχειρήσεων Α.Π.Σ. στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αλεξανδρείας, στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρη Τερζούδη.

Απών λόγω υπηρεσιακών αναγκών για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας.

«Αναγνωρίζουμε την μεγάλη τους προσφορά»

Στην ομιλία του ο κ. Αμανατίδης στάθηκε στην μεγάλη προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στην κοινωνία, αλλά και στη θυσία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

«Αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές στους νεκρούς ήρωες, που έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσία και θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση στον βωμό του καθήκοντος, εκπληρώνοντας την ελάχιστη ηθική υποχρέωση που έχουμε αλλά κι τη μέγιστη που θα έχουμε για πάντα απέναντί τους. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και την προσφορά της μεγάλης οικογένειας του Πυροσβεστικού Σώματος στην κοινωνία. Τους τιμούμε σήμερα και θα τους θυμόμαστε για πάντα».
Στην τελετή έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής  της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης.

 

Loading