Θεσσαλονίκη: «Μονιμοποιήσεις τώρα» το σύνθημα των εκπαιδευτικών (vd)

Του Αντώνη Τσολναρά
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται έξω από το ΥΜΑΘ, ζητώντας να μην βρεθεί κανείς συνάδελφός τους έξω από τους πίνακες αναπληρωτών, παραθέτοντας και μια σειρά αιτημάτων προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Κατάργηση του νόμου 4589/19 – όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

propoli

Οι ίδιοι όπως δηλώνουν «απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για την οριστική κατάργηση του νόμου». Άμεσο διορισμό/ Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία περικοπή προϋπηρεσίας στις αναπληρώτριες Δινοπούλου-Μαργαρίτη.

Ζητούν επίσης ετήσια συνδικαλιστική άδεια με προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές εκλεγμένους στα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, Παναγιώτου Χ. και Καργόπουλο Α.

Αιτούνται μάλιστα την πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας. Σημειώνεται πως η κυκλοφορία στην Αγίου Δημητρίου διεξάγεται κανονικά, ενώ δεν υπάρχει -προς το παρόν- ενημέρωση για την έναρξη πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Loading