Θεσσαλονίκη: Ναυαγοσώστες σε πέντε παραλίες

Ναυαγοσώστες βρίσκονται από χθες, Τετάρτη 1 Αυγούστου, σε πέντε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού, (Ποταμός στην Επανομή, Ν. Επιβάτες, « Θέρος» Περαίας, Πρώην Κοχύλι Περαίας και « Ακτιον” Αγίας Τριάδας).

propoli

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις παραλίες από το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα, ενώ στις θέσεις τους θα παραμείνουν μέχρι και τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, που μετά τις πρόσφατες αλλαγές, βάσει νόμου, επεκτείνεται ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2018.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Θερμαϊκού υπογραμμίζει ότι, “ η εγκατάσταση του ναυαγοσωστικού προσωπικού, με τις πιστοποιημένες γνώσεις του και την εκπαίδευσή του, έρχεται να διασφαλίσει την απαραίτητη προστασία των λουόμενων, προσφέροντάς, παράλληλα, αίσθημα ασφάλειας”.

Προσθέτει δε, ότι, “ η ανάδοχη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον, μετά τις τρεις άγονες διαγωνιστικές διαδικασίες οι οποίες διεξήχθησαν, έχει ήδη, από σήμερα (σ.σ. 1η Αυγούστου), αναλάβει τα καθήκοντά της, εξοπλίζοντας τις πέντε χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου με ναυαγοσώστες”.

Σημειώνεται ότι, οι Γαλάζιες σημαίες αφαιρέθηκαν από τις παραλίες Ν. Επιβατών και Ποταμού Επανομής, αποκλειστικά λόγω αδυναμίας ναυαγοσωστικής κάλυψης, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του δήμου στις 31 Ιουλίου 2018.

Η Δημοτική Αρχή έδρασε έγκαιρα για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, ωστόσο η διαγωνιστική διαδικασία για ναυαγοσώστες είχε αποβεί άγονη όπως και δύο απευθείας διαπραγματεύσεις. Στην ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού υπογραμμίζεται ότι τελικά η τέταρτη διαγωνιστική διαδικασία στις 20/07/2018 ήταν επιτυχής και ναυαγοσωστική εταιρεία υπέγραψε σύμβαση και ανέλαβε καθήκοντα.

Loading