Θεσσαλονίκη: Στοπ του δήμου στη Χρυσή Αυγή για την κατανομή των χώρων

Τους κανονισμούς τους οποίους θα κληθούν να τηρήσουν όλοι οι κομματικοί και αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

propoli

Όλοι οι κομματικοί συνδυασμοί, πλην της Χρυσής Αυγής η οποία αποκλείστηκε από την κατανομή των χώρων που θα διατεθούν από τον δήμο στους συνδυασμούς που θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 26ης Μαίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως επιθυμεί τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά και να δικαιωθεί για την επιλογή του, όπως συνέβη και στον δήμο Αθηναίων.

Στο πλευρό του τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος τόνισε προς τον Γ. Μπουτάρη ότι θα πρέπει να επιμείνει στον αποκλεισμό διότι είναι ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα.

Από εκεί και πέρα, όπως αποφασίστηκε από τα συνολικά 406 στέγαστρα που θα διαθέσει ο δήμος 20% θα δοθούν στην Περιφέρεια, 40% στους υποψήφιους του δήμου και το υπόλοιπο 40% στις ευρωεκλογές.

Σ’ ότι αφορά τις ευρωεκλογές και τη διαφωνία που είχε εκφράσει η ΝΔ σχετικά με την κατανομή των όψεων, αποφασίστηκε αρχικά από τα 160 στέγαστρα, να δοθούν δύο σε κάθε ένα από τους 49 συνδυασμούς και τα υπόλοιπα σύμφωνα με τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Επιπλέον όλοι συνδυασμοί θα μπορούν να τοποθετήσουν ένα περίπτερο ή τροχόσπιτο σε κάθε κοινότητα και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις θέσεις για τραπέζι και καρέκλες.

Τέλος απαγορεύτηκαν οι κατασκευές σε χώρους ιστορικής σημασίας, φυσικού κάλους, αναψυχής, εκκλησίας, σχολείων. Επίσης δεν θα επιτραπούν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, η ανάρτηση πανό στους δρόμους και στις πλατείες καθώς επίσης και τα διαφημιστικά τρικάκια. Τέλος οι συνδυασμοί δεν θα μπορούν να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πάρκα παρά μόνο αν εξασφαλίσουν ειδική άδεια.

Loading