Θεσσαλονίκη: Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών σήμερα και αύριο

Ψεκαστικές εφαρμογές κατά των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν σήμερα κατά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 22:30 το βράδυ έως τις τρεις τα ξημερώματα στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου και την Τοπική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου κατά τις ίδιες ώρες αύριο Πέμπτη.

propoli

Οι ψεκασμοί θα γίνουν μέσα στους οικισμούς και περιμετρικά από τα ειδικά συνεργεία του ανάδοχου εργολάβου και υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες τις συγκεκριμένες ώρες θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, και να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κλιματιστικά ή ανεμιστήρες ) να διατηρήσουν τις οικίες τους δροσερές.

Επίσης θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να μην είναι εκτεθειμένα παιχνίδια, ρούχα και άλλα είδη οικιακής χρήσης στους εξωτερικούς χώρους, ενώ συστήνεται να ληφθεί μέριμνα και για τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.

Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για την προστασία ατόμων με προβλήματα υγείας, ενώ συστήνεται στους δημότες μας να αποφύγουν την κυκλοφορία κατά τις ώρες των ψεκασμών.

Απευθύνεται έκκληση σε όλους τους δημότες – κατοίκους του Δήμου Θέρμης να βοηθήσουν στο έργο των ειδικών συνεργείων ψεκασμών που γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους, παραμένοντας μέσα στα σπίτια τους.

Loading