Καλαφάτης: Προβλήματα λειτουργίας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καθιστούν οριακή την ικανότητα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης να επιχειρεί ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Καλαφάτης.

propoli

Ο κ. Καλαφάτης επικαλείται καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, για να αναδείξει ένα πλαίσιο, που όπως λέει είναι, άκρως επιβαρυντικό και δυσμενές στο οποίο με δυσκολία μπορούν να ανταποκριθούν οι περιορισμένες υφιστάμενες δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής προβλήματα:

* Συχνές μετακινήσεις μονάδων εκτός έδρας είτε λόγω των μόνιμων επιχειρησιακών αναγκών στα νησιά όπου κατευθύνονται οι προσφυγικές ροές και υπάρχουν χώροι υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων, είτε λόγω έκτακτων αναγκών.

* Πολυήμερη παραμονή εκτός έδρας με πλημμελή διοικητική μέριμνα.

* Αυξημένες ανάγκες επίσης εντός των ορίων της Γ.Α.Δ.Θ, όπως οι διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης σε καθημερινή πλέον βάση.

* Συχνά κρούσματα βίαιων ενεργειών που υφίστανται, όπως η δολοφονική επίθεση στις 2/6/2018 κατά εποχούμενης διμοιρίας

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι. Και μάλιστα, επιφορτισμένοι με ένα βαρύ έργο, που συχνά δεν τους αναγνωρίζεται: την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας κάθε πολίτη», δήλωσε σχετικά ο κ. Καλαφάτης.

 

Loading