Καλαφάτης: Σημαντική παρακαταθήκη το Μουσείο Ολοκαυτώματος

«Σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές» χαρακτήρισε το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το οποίο θα ανεγερθεί κοντά στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

propoli

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε την «απότιση φόρου τιμής στις 50.000 ψυχές που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης» και την «ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανό ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης».

«Είναι σημαντικό», τόνισε «η πόλη μας, μέσα από αυτήν την εκπλήρωση του καθήκοντος στα θύματα να γίνει φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς, κάτι που τόσο πολύ ταιριάζει στη φύση των Θεσσαλονικέων»

Επισήμανε, τέλος, ότι «είναι σημαντικό που το δημοτικό συμβούλιο είναι μαζί σ’ αυτήν την προσπάθεια. Είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι σε θέματα που μπορούν να μας ενώσουν, οι “Εντάξει” δεν βάζουν αστερίσκους, δεν επιφυλάσσονται, αλλά ενώνουν τις δυνάμεις τους με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου. Ξεκάθαρα, για ακόμη μια φορά, τόσο εντός όσο εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή”.

Loading