Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες και τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

propoli

Πλέον ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για το ζήτημα της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, δεδομένου ότι στη μονάδα που καταστράφηκε κατέληγε το σύνολο του περιεχομένου των μπλε κάδων από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η καταστροφή της μονάδας είναι πλήρης. Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και εκτιμούμε ότι σε ένα τρίμηνο περίπου θα επαναλειτουργήσει η μονάδα» τόνισε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ για το θέμα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο και διευκρίνισε ότι αναζητούνται άλλες μονάδες για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών του δήμου, ωστόσο μέχρι να βρεθούν ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα ανοίξει τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και αναζητούμε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών ώστε να αποστέλλονται εκεί τα περιεχόμενά του μπλε κάδου από το δήμο Θεσσαλονίκης» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης.

Δείτε το βίντεο από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο:

Loading