Καϊλή: Θα δω τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης

 «Είναι μεγάλη μου τιμή και θα κοιτάξω να δω τι επιλογές υπάρχουν μπροστά και τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι Έλληνες στις μάχες που έρχονται» ανέφερε η ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ Εύα Καϊλή, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

propoli

«Καταλαβαίνετε ότι τώρα μέσα σε λίγες ώρες το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι μεγάλη μου τιμή και θα κοιτάξω να δω τι επιλογές υπάρχουν μπροστά και τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι Έλληνες στις μάχες που έρχονται.  Γιατί έρχονται τριπλές μάλλον κάλπες και θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πολλά δεδομένα»

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις που έχει με την κ. Γεννηματά για την Ευρωβουλή, η κ. Καϊλή απάντησε: «Στη συζήτησή μας είναι όλα ανοιχτά. Και τα συζητάμε. Και είναι και τιμή μου, γιατί περιμένουν να δουν τι είναι σημαντικό και για μένα, γιατί είναι μια προσωπική απόφαση». Για τα κατά πόσο θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφια ευρωβουλευτής, η κ. Καϊλή είπε πως «το ήθελα φυσικά και το θέλω, καθώς έχω ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο, ανοίγοντας επενδυτικά εργαλεία και για την Ελλάδα και φυσικά για τη Θεσσαλονίκη, προγράμματα που τα επόμενα εφτά χρόνια μπορούν να διασφαλίσουν τεράστια κονδύλια. Αλλά τώρα, τις τελευταίες δύο ημέρες, με τις αλλαγές που έγιναν, θα βάλω και αυτές τις εξελίξεις στη σκέψη μου».

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές και για το αν θα ήθελε να είναι υποψήφια, η κ. Καϊλή είπε: «Νομίζω ότι αυτή είναι η τελευταία μου επιλογή. Όπως γνωρίζετε, μου έχουν πάρει την έδρα αρκετοί πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο έργο στην Ευρωβουλή. Δεν είμαι διατεθειμένη να θεωρώ ότι είμαι αναντικατάστατη και να με πιέσει κάποιος να μπω σε ένα ψηφοδέλτιο για άλλους λόγους. Η πολιτική δεν είναι για πάντα. Μπορώ να πάω και στο σπίτι μου.

Τέλος, η κ. Καϊλή μίλησε και για τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη: «Ήταν αναπάντεχη η απόφασή του. Πραγματικά πίστευα ότι θα συνέχιζε και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Ξέρω ότι έκανε πολύ μεγάλο έργο στην πόλη. Άκουσα και τα κολακευτικά του λόγια, ήταν μεγάλη τιμή για μένα να αναφερθεί με αυτό τον τρόπο».

 

Loading