Κουράκης, Αβαρλής και Αρβανίτης ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις παρατάξεις τους

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη διοικούσα παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη ανακοίνωσε ο πρώην αντιδήμαρχος και συνιδρυτής της «Πρωτοβουλίας», Ανδρέας Κουράκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

propoli

Στην ανακοίνωση του ο κ. Κουράκης τόνισε πως «μετά τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές και την αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και τη σημερινή δική μου, η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” που ιδρύσαμε δεν μπορεί να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε».

Άσκησε κριτική σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας πως έκανε «σημαντικά λάθη και παραλείψεις», μίλησε για το «τέλος εποχής» της «Πρωτοβουλίας» και υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες «ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, παραχαρακώσεις και ηγεμονισμούς».

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στην ομάδα των «5» δημοτικών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις που στόχο έχουν να συνεργαστούν «με πρόσωπα και άλλες παρατάξεις» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αβαρλής και Γ. Αρβανίτης

Την ανεξαρτητοποίησή τους από τις παρατάξεις «Πρωτοβουλία» και «Ανοιχτή Πόλη» ανακοίνωσαν οι Γιώργος Αρβανίτης και Γιώργος Αβαρλής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας τον «δρόμο» που άνοιξε λίγες ώρες νωρίτερα ο Ανδρέας Κουράκης.

Ο Γιώργος Αρβανίτης δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη διοικούσα παράταξη ασκώντας κριτική στον δήμαρχο. «Το χαρακτηριστικό της δεύτερης θητείας ήταν η καθυπόταξη της παράταξης και των δημοτικών διαδικασιών στις προσωπικές επιλογές του Γιάννη Μπουτάρη» είπε.

Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», με επικεφαλής τη Ρία Καλφακάκου, ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αβαρλής δηλώνοντας πως «οι δημοτικές κινήσεις εξάντλησαν την όποια δυναμική τους. Με την αποχώρησή μου ελπίζω ότι θα συμβάλω στην προσπάθεια συσπείρωσης των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων ώστε ένα νέο δημοτικό σχήμα να διεκδικήσει με προοπτική νίκης τον δήμο Θεσσαλονίκης».

Οι Αρβανίτης, Αβαρλής και Κουράκης που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις παρατάξεις τους –μαζί με την επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου και τον επίσης ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Αβραμόπουλο– αποτελούν την ομάδα των «5» δημοτικών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις που έχουν ως στόχο την κάθοδο ως παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading