INTIME

«Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη» (vds)

Ρεπορτάζ: Μαρία Βλάχου, Αντώνης Τσολναράς

propoli
«Η απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στους δημάρχους είναι δεδομένη» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τους 14 νεοκλεγέντες δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, «δεν μας ενδιαφέρει πού ανήκουν οι δήμαρχοι πολιτικά. Τα πρόβλημα των πολιτών δεν έχουν χρώμα».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως “το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο. Σήμερα έγινε μια αναλυτική σύσκεψη με όλους τους δημάρχους για τα ζητήματα που προβληματίζουν τους πολίτες των δήμων”, ενώ επισήμανε πως “είναι δεδομένη η απόλυτη στήριξη των δημάρχων”.

«Στη συζήτηση που είχαμε τέθηκαν όλα τα ζήτημα από τις μεγάλες αναπτυξιακές ανάγκες, θέματα οικονομίας, θέματα καθημερινότητας όπως τα απορρίμματα, η διαχείριση του περιβάλλοντος και πώς θα μπορούν οι δήμοι να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός εσωτερικών.

«Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Θα διευκολύνουμε τη ζωή τους με συγκεκριμένες πράξεις στον τομέα της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη σημερινή ορκωμοσία στην οποία και θα παραβρεθεί.

Οι δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου σε video:

«Εξετάζουμε την καθιέρωση επιστολικής ψήφου»

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μέσα στο 2019 είναι να φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών που ζουν οπουδήποτε στη γη να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους. Εξετάζουμε πολύ σοβαρά την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου. Πιστεύω ότι αυτή τη ρύθμιση θα την ψηφίσουν όλα τα κόμματα. Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα υπάρξει βουλευτής που θα αρνηθεί στους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους».

Καράογλου: “Θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις”

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για τη σημερινή του επίσκεψη στο ΥΜΑΘ και επεσήμανε πως συναντήσεις όπως η σημερινή θα πραγματοποιηθούν και με τους δημάρχους των υπολοίπων περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το άμεσο ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση κάτι που δεν συνέβαινε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καράογλου στο video του Politik:

Loading