Με πυρά από την αντιπολίτευση εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης

της Μαρίας Βλάχου

propoli

Με πυρά από την αντιπολίτευση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, υπέρ του Οργανισμού ψήφισαν είκοσι ένας δημοτικοί σύμβουλοι, κατά δεκαεπτά, ενώ δύο ψήφισαν λευκό.

Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» Αναστάσιος Τελίδης ψήφισε λευκό.

Το θέμα της τροποποίησης και αντικατάστασης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από σχετική εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής.

Μπουτάρης: Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα είμαι δήμαρχος

«Δεν με ενδιαφέρουν οι εκλογές. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δήμαρχος θα είμαι εγώ και θέλω το δημαρχείο να δουλεύει όποιος και αν αναλάβει δήμαρχος· και είναι πολύ πιθανό να είμαι εγώ δήμαρχος – υπό άλλες συνθήκες, βέβαια, λόγω και του εκλογικού συστήματος» δήλωσε ο Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου κατά την ομιλία του για την τροποποίηση και αντικατάσταση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στα όσα είπε ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης περί κινητοποίησης από τη διοίκηση Μπουτάρη για να περάσει ο Οργανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος τόνισε πως «Η Πρωτοβουλία έχασε τέσσερα άτομα – και η παράταξη του κ. Καλαφάτη έχει χάσει άτομα. Δεν υπάρχει συναινετική διαδικασία σε κανέναν δήμο. Βεβαίως θα υπάρχει κινητικότητα μέσα στην Πρωτοβουλία για ένα τέτοιο θέμα» και πρόσθεσε πως «Μιλήσανε και δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας, οι οποίοι δεν έχουν αποστασιοποιηθεί και δεν ξέρω και αν το κάνουν, οι οποίοι θέλουν να πουν τη διαφορετική τους άποψη».

Καλαφάτης: Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δείχνει την πρεμούρα της

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως «Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τη διοίκηση Μπουτάρη για να περάσει. Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δείχνει την πρεμούρα της. Δεν υπήρξε διαβούλευση για το θέμα. Δείχνει την έλλειψη συνεργατικού πνεύματος. Ο Οργανισμός βασίζεται σε αυτόν που ψηφίστηκε το 2012-2013, ο οποίος απέτυχε. Άρα υπάρχει έλλειψη έμπνευσης. Δεν καθορίζει τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μιχαηλίδης δήλωσε πως «Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης δεν είναι ένα ουδέτερο κείμενο, αλλά πολιτικό. Έχει πιάσει πρεμούρα τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να αλλάξει τον κανονισμό πριν τις εκλογές. Όπως και το αρχικό σχέδιο για το οποίο υπήρξε σχετική αντίδραση ακόμα και από υπηρεσιακούς-διοικητικούς παράγοντες, κι αυτό που θα παρουσιαστεί δεν μας έχει γνωστοποιηθεί για διαβούλευση».

«Θα είναι ένα καλό εργαλείο στα χέρια της επόμενης διοίκησης, που εύχομαι να είναι η Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτίου.

Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου επεσήμανε πως «ο Οργανισμός έχει θετικά και αρνητικά σημεία. Παίζει ρόλο ο χρόνος που έρχεται προς ψήφιση, 8 μήνες πριν από τις εκλογές. Δεν φαίνεται λογικό να αλλάζει τώρα» και τόνισε πως δεν έγιναν οργανωμένες συζητήσεις για το θέμα ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις και τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό.

Loading