Με φυσικό αέριο τροφοδοτούνται η Νέα Μηχανιώνα και η Επανομή

Με φυσικό αέριο τροφοδοτούνται η Νέα Μηχανιώνα και η Επανομή καθώς χθες, σε ειδική τελετή, άναψε συμβολικά η φλόγα του αερίου και έγινε η ενεργοποίηση της τροφοδοσίας στους πρώτους οικιακούς καταναλωτές και στο πρώτο δημοτικό κτίριο της περιοχής, το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Μηχανιώνας.

propoli

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή την κυβερνητική περίοδο κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα που δίνει φυσικό αέριο σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο στα αστικά κέντρα. Το συγκεκριμένο έργο, όπως είπε, είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό είναι εγκεκριμένο για τα επόμενα χρόνια.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λ. Μπακούρας, ανέφερε ότι η σύνδεση των παραπάνω περιοχών στο δίκτυο του φυσικού αερίου έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι προέβλεπε ο προγραμματισμός που έγινε στην αρχή του έτους. Αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις της εταιρείας, που από το 2019 έως το 2023 είναι της τάξεως των 95 εκατ. ευρώ και προβλέπουν επέκταση του δικτύου κατά 290 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 158 βρίσκονται στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλία. Τόνισε, παράλληλα, ότι οι επενδύσεις γίνονται με τεχνοκρατικά κριτήρια, ώστε η τιμή διανομής να παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα και να μην επιβαρύνουν τον καταναλωτή. Στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να τροφοδοτηθούν με αέριο όχι μόνο τα αστικά κέντρα αλλά και οι κωμοπόλεις, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Β. Μπούρας.

Στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του φυσικού αερίου στην παραγωγική διαδικασία που διασφαλίζει τη μείωση του κόστους παραγωγής, αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές Δ. Μάρδας και Θ. Καράογλου.

Το φυσικό αέριο συμβάλλει αφενός στη μείωση του κόστους στον παραγωγικού τομέα και αφετέρου εξασφαλίζει τη θέρμανση των νοικοκυριών με χαμηλότερο κόστος, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική συμβολή της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του δικτύου σε όλες τις περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Μαυρομάτης δεσμεύτηκε ότι σύντομα όλα τα δημοτικά κτίρια θα προχωρήσουν στη μετατροπή της εσωτερικής τους εγκατάστασης ώστε να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading