Μοιράζει “κλήσεις” ο Δήμος Θεσσαλονίκης και στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα (pics)

Μόλις έξι ημέρες από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει να μοιράζει “κλήσεις – προσκλήσεις” στους κατοίκους.

propoli

Σε σημεία στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους έχουν ήδη αρχίζει να τοποθετούνται στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ροζ χαρτάκια που μοιάζουν με κλήσεις αλλά ενημερώνουν τους πολίτες για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου και στην περιοχή αυτή.

Παρά το γεγονός ότι η τελευταία σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν στις 17 Οκτωβρίου 2018, οι αρμόδιοι θεωρούν δεδομένο ότι όλοι οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικά και η πιλοτική εφαρμογή του  για λίγες μέρες είναι αρκετή για προετοιμάσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της μεγαλύτερης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου.

Συνεπώς, οι οδηγοί που θα σταθμεύουν στην περιοχή σε περίπτωση που σταθμεύσουν σε λάθος λωρίδα θα λαμβάνουν μια ψεύτικη κλήση αλλά και ένα ενημερωτικό σημείωμα για το πώς λειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση.

Υπενθυμίζεται ότι το «THESi» όπως ονομάζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμόζεται και στην περιοχή της Ε΄Δημοτικής Κοινότητας πιλοτικά.

Οι θέσεις που θα διατίθενται δωρεάν για τη στάθμευση των μόνιμων κατοίκων κάθε περιοχής θα διαγραμμιστούν με μπλε χρώμα, ενώ με λευκό θα διαγραμμιστούν οι θέσεις τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναντι αντιτίμου οι επισκέπτες.

Το σύστημα ξεκινά με τις θέσεις επισκεπτών, καθώς για τις θέσεις των μονίμων θα πρέπει να προηγηθούν οι αιτήσεις και η χορήγηση για την κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου.

Με την έναρξη εφαρμογής του συστήματος οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν δωρεάν σε σειρά δρόμων, που δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικοί.

Στους άξονες που παρουσιάζουν μεγάλη εμπορική κίνηση, όπως η Βασιλίσσης Όλγας θα μπορούν να σταθμεύουν επί πληρωμή οι επισκέπτες κάθε περιοχής, αλλά για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τεσσάρων ωρών.

Το βάρος για τον έλεγχο και τη σωστή εφαρμογή του συστήματος θα κληθούν να σηκώσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Loading