Μπουτάρης: «Εκδήλωση από διάφορους Ελληνάρες το Straight Pride»

Δριμεία επίθεση προς τους διοργανωτές του Straight Pride που θα διοργανωθεί πρώτη φορά φέτος παράλληλα με την παρέλαση του Thessaloniki Pride, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

propoli

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε αρχικά στο φετινό Pride τονίζοντας πως φέτος είναι η τελευταία φορά που γίνεται με τον ίδιο δήμαρχο, σημείωσε ωστόσο πως και τα επόμενα χρόνια θα δίνει δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις απέναντι στο Thessaloniki Pride αλλά και την αντιμετώπιση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τόνισε πως η εχθρότητα αυτή της κοινωνίας έχει βαθιές ρίζες και πως δεν είναι εύκολο να ξεριζωθεί.

«Ανακοινώθηκε μία εκδήλωση από διάφορους Ελληνάρες»

«Ωστόσο είναι ένα γεγονός που πρέπει να το αποδεχθούμε και να συμβιώσουμε με αυτό. Ήδη με τον καιρό έχουμε πιο πολύ αποδοχή της ιδιαιτερότητας αυτής καθαυτής.» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως από την άλλη θα έχουμε και περισσότερες αντιδράσεις και έφερε ως παράδειγμα τη φετινή διοργάνωση του Straight Pride λέγοντας ότι «φέτος ανακοινώθηκε μια εκδήλωση από διάφορους Ελληνάρες».

Στη συνέχεια, όταν η κουβέντα πήγε και πάλι στο Straight Pride, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «ηλιθιότητα» και εκτίμησε πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

«Τι θα πει Straight Pride;»

«Δεν πρόκειται ούτε στην επόμενη γενιά ούτε στις επόμενες γενιές να πάψουν να υπάρχουν τα Straight Pride,αυτή η περίφημη ηλιθιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τι θα πει Straight Pride; Δηλαδή υποστηρίζουν τη φυσιολογικότητα; Γιατί αυτό λένε. Φυσιολογικό είναι αυτό που βγαίνει από μέσα σου» διερωτήθηκε επίσης

Από την πλευρά του ο Θάνος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος των διοργανωτών του Thessaloniki Pride 2019 τόνισε για τη φετινή διοργάνωση πως αφιερώνεται στην πορεία του κινήματος μέχρι σήμερα.

Υπογράμμισε επίσης πως οι ίδιοι βιώνουν τη φετινή διοργάνωση ως μια πρόβα τζενεράλε για το Euro Pride που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2020.

«Οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 15.000»

Αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση, ανέφερε πως οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 15.000 και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώνονται το Σάββατο με τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης η οποία θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, από όπου και θα ξεκινήσει.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με την Κατερίνα Στικούδη, τους House of Drama, την Ερασμία Μάνου αλλά και την Πωλίνα.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τον κ. Βλαχογιάννη, αποτελούν οι θεματικοί περίπατοι που θα πραγματοποιηθούν σε σημεία ΛΟΑΤΚΙ ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την παρέλαση, ο Θάνος Βλαχογιάννης τόνισε πως πρέπει να ενοχλεί και ότι μέσα από μια θεατρικότητα θίγει στερεότυπα. Υπογράμμισε μάλιστα, απαντώντας στην κριτική πως απειλεί την οικογένεια, όχι μόνο δεν την απειλεί, αλλά την ενδυναμώνει καθώς παρουσιάζει και άλλες μορφές της.

Τέλος, αναφερόμενος στο γεγονός πως φέτος είναι η τελευταία χρονιά που γίνεται το Pride με δήμαρχο τον κ. Μπουτάρη, ο Θάνος Βλαχογιάννης τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα έδωσε και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας ο οποίος αναφέρθηκε στα βήματα που έκανε τα τελευταία χρόνια το Thessaloniki Pride και εξέφρασε την άποψη πως και η επόμενη διοίκηση του δήμου θα πρέπει να στηρίξει το Pride. «Ελπίζω και η επόμενη διοίκηση να στηρίξει την εκδήλωση. Χρειάζεται την υποστήριξη».

Σημειώνεται πως κατά τη συνέντευξη Τύπου που ο κ. Βλαχογιάννης έδωσε μια σημαία του Pride στον Γιάννη Μπουτάρη, η οποία και θα αναρηθεί στο μπαλκόνι του δημαρχιακού μεγάρου.

Οι εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride 2019 ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα με Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής και Πολιτιστικής Συνείδησηςστο σχέδιο δράσης «Antithesis» της Καλλιτεχνικής Ένωσης Ulysses με εκθέσεις, δρώμενα, εργαστήρια, μουσική «Αντίθεση στα στερεότυπα», στο Καφωδείο στο κέντρο της πόλης.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα του Thessaloniki Pride 2019

 

Loading