Μπουτάρης: Ο Μητσοτάκης έχει λανθασμένη ενημέρωση

του Αντώνη Τσολναρά

propoli
«Πιστεύω πως ο Μητσοτάκης έχει μία πολύ λανθασμένη ενημέρωση και αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στην τελική απόφαση» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξη τύπου της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Όσον αφορά τη δημιουργία της συγκεκριμένης κίνησης ο κ. Μπουτάρης είπε πως «Όταν ανακοινώθηκε εδώ και καιρό ότι ξαναφέρνουν το θέμα της απομάκρυνσης των αρχαίων ευρημάτων στο σταθμό της Βενιζέλου εγώ παρόλο που δεν έχω κανέναν δικαίωμα, με πίεση φίλων και Θεσσαλονικιών πολιτών είπα ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια είναι να κάνουμε μία ένωση πολιτών και να κάνουμε μία συνέντευξη Τύπου όπου να δείξουμε στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει».

Σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για το έργο του μετρό ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε:

«Χθες έγινε μία συνάντηση στην Περιφέρεια όπου κλήθηκαν οι επαγγελματικοί φορείς, δεν κλήθηκε όμως κανένας από την αρχαιολογική υπηρεσία ούτε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ήταν πάλι μία μονομερής ενημέρωση και έλαβαν ένα ψήφισμα να φύγουν γρήγορα τα αρχαία».

Loading