ΙΝΤΙΜΕ

Μπουτάρης: «Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν τη Γενοκτονία ή τους Πόντιους»

Έκπληκτος δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης για την ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας με την οποία τον κατηγορεί για «άθλιες» δημόσιες τοποθετήσεις, δηλώνοντας πως «δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν τη Γενοκτονία ή τους Πόντιους».

propoli

Μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως δεν αντιλαμβάνεται σε τι αναφέρεται η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας  και επέρριψε ευθύνες στους «γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους» που τον «συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα».

«Η Δικαιοσύνη να κρίνει…»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης: «Εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει – όπως και όλος ο κόσμος – τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της – και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση – και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».

Πρόσθεσε δε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησης του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.

 

Loading