«Υποψίες για στρατευμένους Ισλαμιστές ανάμεσα στους πρόσφυγες»

Στο θέμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη βδομάδα με πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους απέναντι από το αστυνομικό τμήμα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

propoli

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης πήρε την πρωτοβουλία για το θέμα αυτό ενώ δεν όφειλε να το πράξει» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Έχουμε αυξημένες προσφυγικές ροές προσφύγων και μεταναστών από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη. Θέλουν να πάρουν το χαρτί για εξάμηνη παραμονή. Όταν συλληφθούν οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα. Τα αστυνομικά τμήματα όμως έχουν μπουκώσει» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εξήγησε πως εξήγησε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε «να οργανώσει μια 48ωρη τράνζιτ μονάδα υποδοχής σε ένα κτίριο στη Μοναστηρίου ενώ θα προσπαθήσει να βρει ακόμα ένα κτίριο».

Όπως τόνισε ο κ. Μπουτάρης «το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφύγων ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Αν δεν πάρουν το άσυλο αναγκαστικά προωθούνται στη χώρα από την οποία έρχονται. Οι περισσότεροι μπορούν να πουν ότι δεν έχουν χαρτιά και ότι τα έχασαν. Πως αποδεικνύεται από πού έρχονται; Είναι ό,τι δηλώσουν και αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα» και είπε πως «υπάρχουν υποψίες πως ανάμεσα τους βρίσκονται και πολλοί στρατευμένοι ισλαμιστές».

Καλαφάτης: Να μη μετατραπεί η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο ψυχών

Το φόβο ότι, η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες, που αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε μόνιμη, από βραχείας διαμονής, εξέφρασε, απόψε, στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της των «Εντάξει»Σταύρος Καλαφάτης.

«Πολύ φοβάμαι ότι και η νέα δομή της Μοναστηρίου, θα μετατραπεί σε ένα μόνιμο ξενοδοχείο ψυχών. Χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Αυτή είναι μια αποσπασματική λύση», τόνισε. Και πρόσθεσε πως, ως βραχείας παραμονής δημιουργήθηκαν τα Hot Spot σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά «κατέληξαν μόνιμοι καταυλισμοί όπου στοιβάζονται άνθρωποι με τρόπο αναξιοπρεπή και απάνθρωπο».

Μαρία Βλάχου

Loading