Νοτοπούλου: «Ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ειρήνης και της δημοκρατίας»

«Ο Μακεδονικός Αγώνας αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στους μεγαλειώδεις αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Σήμερα, 110 χρόνια μετά, βαδίζουμε στον δύσκολο δρόμο της αλληλοσυνεννόησης και της συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα παραγωγικό και δημιουργικό παρόν και ένα ασφαλές μέλλον» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

propoli

«Οφείλουμε όλοι να ενσκήψουμε με θάρρος στις πηγές της ιστορίας, να την αναγνώσουμε με εμπιστοσύνη και να απομονώσουμε κάθε μορφή εθνικισμού, που καπηλεύεται τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων. Ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ειρήνης, της ισότητας και της δημοκρατίας» υπογράμμισε η υφυπουργός.

Κατάθεση στεφάνων έγινε επίσης από τον Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, την αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον πρύτανη του ΑΠΘ, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, τον Λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους μακεδονικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading