ΟΑΣΘ: 250 νέοι οδηγοί πιάνουν άμεσα τιμόνι

Πιθανότατα μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2019 θα πιάσουν δουλειά στον ΟΑΣΘ 250 νέοι οδηγοί, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ο οποίος θα προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως τόνισε τουλάχιστον στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ –ΜΠΕ ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης.

propoli

«Η πρόσληψη νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ, είναι μια παλιά απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, την οποία οριστικοποιήσαμε στη χθεσινή μας συνεδρίαση» τόνισε συγκεκριμένα, ο Σ. Παναγιωτίδης και πρόσθεσε ότι άμεσα θα ακολουθήσει δεύτερος διαγωνισμός, αυτή τη φορά για εξειδικευμένος μηχανικούς.

«Μετά από μια τιτάνια προσπάθεια που κάναμε για την ανάταξη του στόλου του ΟΑΣΘ, έχουμε πλέον μάχιμα 470 αστικά λεωφορεία, δεν είχαμε όμως οδηγούς για να βγάλουμε στους δρόμους. Θυμίζω ότι όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση τον Αύγουστο του 2017, παρέλαβε μόλις 245 λεωφορεία. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, τη συνεργασία με την ΕΛΒΟ και άλλα συνεργεία, αλλά και την προληπτική συντήρηση που γίνεται, κάτι που η προηγούμενη διοίκηση είχε αφήσει στο περιθώριο για τρία με πέντε έτη, ο αριθμός έφτασε τα 470. Νούμερο που ο ΟΑΣΘ έχει να δει πάρα πολλά χρόνια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου 2.230 εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσερμενίδης, υπογράμμισε πως «υπάρχει πραγματικά πρόβλημα και θεωρούμε και εμείς επιβεβλημένη την πρόσληψη επιπλέον οδηγών, αλλά και εξειδικευμένων μηχανικών. Με την έλευση περισσοτέρων ανθρώπων στον οργανισμό, θα προσδιοριστεί ακόμη καλύτερα η ανάταξη του συγκοινωνιακού έργου της πόλης».

Loading