ΕΛΤΑ: “Έλα και γίνε γραμματόσημο”

Οικογένεια και παιδιά είναι τα δημοφιλέστερα θέματα στα προσωπικά γραμματόσημα των ΕΛΤΑ, που εκτυπώνονται επιτόπου σε ειδικό stand στο περίπτερο 12 της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Από το περίπτερο έχουν περάσει, μέχρι στιγμής, πάρα πολλοί επισκέπτες της Έκθεσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα “έλα και γίνε γραμματόσημο”, φωτογραφήθηκαν με ή χωρίς κάποιο από τα αξεσουάρ που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό (ταμπελίτσες που παραπέμπουν στην ΔΕΘ ή την Ινδία, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα της Έκθεσης, ομπρέλες κ.α. ) και παρέλαβαν άμεσα τα γραμματόσημα με τη δική τους φωτογραφία.
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, τα χρησιμοποίησαν ήδη, ταχυδρομώντας σε αγαπημένα τους πρόσωπα, κάρτες που διανέμουν τα ΕΛΤΑ δωρεάν στο πλαίσιο της Έκθεσης. Οι περισσότεροι, πάντως, επέλεξαν να παραλάβουν τα γραμματόσημα είτε για να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα είτε για να τα κρατήσουν ως αναμνηστικό. Δεν έλειψαν, άλλωστε, και εκείνοι που αντί να φωτογραφηθούν, προτίμησαν να στείλουν με e-mail κάποια από τις αγαπημένες τους φωτογραφίες, ώστε να εκτυπωθεί πάνω στο γραμματόσημο.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους των ΕΛΤΑ, το προσωπικό γραμματόσημο είναι μια υπηρεσία που παρέχεται εδώ και χρόνια από τα ταχυδρομικά καταστήματα, αλλά μόλις πρόσφατα έχει μετατραπεί σε mobile application, ένα εύχρηστο εργαλείο που καθιστά την υπηρεσία προσβάσιμη σε όλους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ώστε να μπορούν να απαθανατίσουν κάθε στιγμή τους και να την μετατρέψουν σε γραμματόσημο. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή ELTA MyStamp, που είναι δωρεάν διαθέσιμη για iOs & Android κινητά.
Στην πλειοψηφία τους τα γραμματόσημα φέρουν προσωπικές φωτογραφίες, κυρίως γονέων και παιδιών, ενώ ο επισκέπτης του ειδικού stand στη ΔΕΘ, καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε ποικιλία από θεματικές για να προσαρμοστεί η φωτογραφία, όπως η επετειακή θεματική για την ΔΕΘ, ο αθλητισμός, η μουσική, τα παιδιά, ο γάμος και η βάφτιση, η οικογένεια, η αγαπημένη ομάδα ή κάποιο ταξίδι.
Ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι μικροί επισκέπτες και οι μικρές επισκέπτριες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που φωτογραφίζονται για να γίνουν γραμματόσημο. Υπήρξαν, μάλιστα, περιπτώσεις που γονείς ανέφεραν ότι πρόκειται να στείλουν την αλληλογραφία τους προς τους παππούδες και τις γιαγιάδες με το γραμματόσημο των αγαπημένων τους εγγονών.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία του προσωπικού γραμματοσήμου των ΕΛΤΑ είναι διαθέσιμη και για εταιρείες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το λογότυπό τους για διαφημιστικούς λόγους. Για την περίπτωση αυτή γίνονται συγκεκριμένες συνεννοήσεις για τον αριθμό των τεμαχίων που θα εκτυπωθούν και το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στην εκτύπωση.
Π.Γ.

propoli

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading