«Ο αριθμός των αστυνομικών στη ΔΕΘ κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα»

Στα «περσινά επίπεδα περίπου, με μια αύξηση της τάξης του 10%», κυμαίνεται ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

propoli

Ο κ. Χρονόπουλος επισήμανε ακόμη ότι σκοπός της ελληνικής αστυνομίας είναι να διαφυλάξει τον οικονομικό, εμπορικό και πολιτικό χαρακτήρα ενός διεθνούς γεγονότος, όπως είναι η ΔΕΘ.

«Το κριτήριο για το σχεδιασμό των μέτρων είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Σταδιακά γίνεται η ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων. Έχει αρχίσει από την Τετάρτη με αποκορύφωμα το Σάββατο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και τα εγκαίνια της ΔΕΘ» διευκρίνισε.

Ο κ. Χρονόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι «η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, είναι εμφανής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα και διακριτική» και τόνισε πως «κύριο μέλημα μας είναι η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, θα δίνουμε τους δρόμους άμεσα μόλις ελευθερώνονται, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Καλό όμως είναι να αποφύγουν οι πολίτες να πάρουν το αυτοκίνητο τους στο κέντρο, τουλάχιστον το Σάββατο».

Αναφερόμενος δε στις νέες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν και περικλείονται στα μέτρα, όπως η χρήση ελικοπτέρου και drones, είπε πως «σε ένα τέτοιο σπουδαίο και σημαντικό γεγονός όπως η ΔΕΘ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα».

Loading