INTIME

Ο Γ.Μπουτάρης άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους

Άναψε απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αριστοτέλους από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και η πόλη μπήκε επίσημα σε εορταστικούς ρυθμούς.

propoli

«Ξεκινάει επίσημα η εορταστική περίοδος. Να ευχηθούμε χρόνια πολλά» είπε ο κ. Μπουτάρης, πλαισιωμένος από στελέχη της διοίκησής του, κατά τη φωταγώγηση του φυσικού ελάτου και δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσει η μουσική συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη, Γιώργο Σαμπάνη.

Το «παρών», σε μια Πλατεία Αριστοτέλους που «έσφυζε» από κόσμο, έδωσε και η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία –αφού ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και «Καλά Χριστούγεννα»– πρόσθεσε: «το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας, να είναι φωτεινό για την πόλη και τους πολίτες της».

Στην κεντρικότερη πλατεία έχουν ήδη τοποθετηθεί τέσσερα σπιτάκια με δημιουργικές δραστηριότητες, εκεί όπου ο Αϊ-Βασίλης και τα ξωτικά θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους προκειμένου να παραλάβουν τα γράμματα με τις εορταστικές ευχές.

Στα «γιορτινά» έχουν στολιστεί και οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, με τον πεζοδρόμο της Αγίας Σοφίας να «μαγνητίζει» τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών, χάρη στον μπλε «ουρανό», και το Πεφταστέρι να επανεμφανίζεται στην οδό Φιλικής Εταιρίας.

Σύμφωνα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του δήμου, την παραμονή των Χριστουγέννων στην Πλατεία Αριστοτέλους θα βρεθούν μουσικά συγκροτήματα της πόλης, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη σκηνή θα ανέβουν το συγκρότημα «Μπλε» και ο Μύρωνας Στρατής. Η έλευση του 2019 θα σημαδευτεί από ένα σόου πυροτεχνημάτων, που έχει σκοπό να «μαγέψει», χορηγία του ΕΒΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading