Ο ρόλος των «πέντε» στη Διοίκηση του Κ. Ζέρβα

Του Αντώνη Τσολναρά

propoli
Την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ανακοίνωσαν την Τρίτη πέντε από τους έντεκα εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στο σχήμα του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι στην ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων πως «βούλησή µας ήταν και παραµένει η διασφάλιση των ανωτέρω δίχως ταλαντεύσεις. Δέσµευση όλων µας απέναντι στους Θεσσαλονικείς είναι να συμβάλουμε µε κάθε τρόπο και µε όλες µας τις δυνάµεις, ώστε η πόλη µας να γίνεται συνεχώς καλύτερη. Ανταποκρινόµενοι στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δήµαρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα να συνδράµουµε στη Διοίκηση του Δήµου Θεσσαλονίκης, µε αίσθηση ευθύνης, ανεξαρτητοποιούµαστε από τον συνδυασµό ‘’Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα-Νίκος Ταχιάος’’, για το καλό της πόλης και των πολιτών της».

«Δεν είναι εφικτό να πάρουν όλοι αντιδημαρχίες»

Ο Σωκράτης Δημητριάδης, ένας εκ των πέντε που αποχώρησαν από το σχήμα του κ. Ταχιάου, τόνισε στο Politik.gr πως «έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να διαλέξει αυτούς που επιθυμεί να συνεργαστεί την επόμενη τετραετία», επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν είναι εφικτό και οι πέντε που αποχωρήσαμε από τον Συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου να πάρουν θέσεις αντιδημαρχίας. Ακόμη και αν δεν γίνουν όμως, θα έχουν θέσεις ευθύνης».

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δημητριάδης προαλείφεται για τη θέση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κάτι που ο ίδιος ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει.

Loading