Πανεθνική συγκέντρωση για τη Μακεδονία στις 7/9

Στο πλαίσιο της ημέρας των εγκαινίων της ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη,  η Ένωση Ελλήνων Πολιτών για τη Μακεδονία, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών στις 7 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κύριο και βασικό αίτημα των διοργανωτών όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι η ακύρωση «της ψευτοσυμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία στην οποία στις 25/1 του 2019 δεν ψήφισες». Στο πλαίσιο αυτό –συνεχίζουν οι διοργανωτές – «σου ζητούμε να τηρήσεις τη μη ψήφιση που επέλεξες και να την ακυρώσεις».

propoli

Σε άλλο σημείο του καλέσματος αναφέρεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, ανθελληνική, εθνικά επιζήμια, ανιστόρητη, παραδίδει τον Μακεδονικό όρο άκριτα και κατά παράβαση παντός νομικού και ηθικού δικαίου σε σφετεριστές – διεκδικητές της Μακεδονικής μας γης».

Επίσης –αναφέρει το κείμενο – ότι «υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι ακυρότητας της ψευτοσυμφωνίας των Πρεσπών, οι οποίοι έχουν κοινοποιηθεί από έγκριτους καθηγητές και ερευνητές τους οποίους ήδη γνωρίζεται».

Και καταλήγει με την εξής φράση: «Κύριε πρωθυπουργέ ακύρωσε την ψευτοσυμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει και μπορείς».

Loading