Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους για να κλέψουν ηλικιωμένους

Θύματα κλοπών κοσμημάτων και χρηματικών ποσών έπεσαν ηλικιωμένοι σε περιοχή της Ημαθίας και στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Στη Νάουσα συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας μία 30χρονη και ένας 35χρονος για υπόθεση κλοπής από ηλικιωμένη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 30χρονη αφαίρεσε με σωματική βία από 82χρονη μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της και διέφυγε με το αυτοκίνητο, στο οποίο την περίμενε ο 35χρονος συνεργός της.

Νωρίτερα οι δύο συλληφθέντες είχαν προσεγγίσει ζευγάρι ηλικιωμένων στην οικία του σε περιοχή της Ημαθίας. Η 30χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, προσπάθησε να αφαιρέσει από την κατοχή τους μία χρυσή αλυσίδα και χρηματικό ποσό, χωρίς να τα καταφέρει.

Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους για να κλέψουν ηλικιωμένους

Στη Θεσσαλονίκη 27χρονος μαζί με δύο συνεργούς του έκλεψε χρηματικό ποσό και ρολόγια χειρός από το διαμέρισμα ηλικιωμένης γυναίκας. Οι τρεις τους μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προφασιζόμενοι ότι θα επισκευάσουν ηλεκτρολογικό πρόβλημα από το οποίο προερχόταν δήθεν βλάβη του ανελκυστήρα.

Ο 27χρονος (ο οποίος συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου), όπως προέκυψε από την έρευνα, μαζί με συνεργούς του με τον ίδιο τρόπο δράσης προέβη σε δύο ακόμα περιπτώσεις κλοπής μέσα στον Μάρτιο αφαιρώντας χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και τιμαλφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading